VIL DU BEGYNNE Å TRENE – FEM TIPS

Det nærmer seg sommer med stormskritt og jeg får stadig mail fra personer som ønsker å begynne å trene for og komme i bedre form til sommeren. Ja, det er supert at du vil begynne å trene, men når du først ønsker å begynne å trene, tenk da at du skal trene året igjennom. Ikke bare start med treningen med tanke på sommerkroppen. Forsøk heller å innarbeide deg bedre rutiner med jevnlig trening. Trening har en rekke gode effekter både fysisk og psykisk, og en quick fix er aldri løsningen!

Så, vil du begynne å trene? Her har du fem tips. 

⋄Sett deg ned i fem minutter og tenk over hvorfor du vil begynne å trene. Ja, hvorfor er det viktig for deg å begynne å trene? Vil du stramme opp kroppen, få mer overskudd, bli sterkere, løpe et løp, eller noe helt annet. Finn din personlige årsak og skriv det ned. 

⋄ Sett deg et mål om hvor mange ganger i uken du skal trene og hva du skal gjøre. Det å ha en plan er viktig for at du skal gjennomføre treningen. Start rolig. Trener du to ganger i uken nå, kan et fint mål være at du skal trene fire ganger. Når du setter opp antall treningsøkter og hva du skal gjøre, må det være gjennomførbart.

⋄ Planlegg for vanskelige dager. Hva tror du blir det vanskeligste med å komme seg på trening? For mange er det at de er slitene etter en lang arbeidsdag og at når de kommer hjem, frister sofaen mer enn en treningsøkt. I så fall må du finne en løsning for dette problemet. Det kan for eksempel være at du pakker treningsbaggen din på kvelden, tar den med på jobb og drar rett fra jobb og på trening. Finn ut hva du tror kan være ditt problem og forsøk så å lage en løsning på det. 

⋄Ta en titt på kostholdet ditt. Spiser du nok og jevnlig gjennom dagen? Får du i deg riktig og nok mat, vil du også ha mer energi til treningen. Husk at mat er kroppens brensel, ikke undervurder behovet for riktig næring. 

⋄ Fokuser på deg selv. Det finnes uendelig mange tips og råd der ute. Glem hva alle andre gjør og fokuser ene og alene på deg selv. Du ønsker å begynne å trene fordi (…..det du skrev i punkt 1.). Det er ditt mål og ingen andre sitt, da er det også du som må gjennomføre og finne din vei dit.

 

Kristine ♥

10 kommentarer
  1. Sandra G.:
   Men da er du aktiv. Det viktigste er jo at du driver med noe du trives med slik at du opprettholder treningen. Fotball er bra trening 🙂

  2. Dette var gode tips 🙂 Jeg driver med fotball, men merker at jeg burde trent mere styrke og syns det er vanskelig å finne motivasjonen.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg