SKIKKELIG GOD RISGRØT UTEN MELK

På onsdag hadde jeg besøk av en venninne som har laktoseallergi. Hun bestilte risengrynsgrøt til lunsj. Som dere sikkert vet, inneholder grøt melk. For å gjøre grøten allergivennlig, laget jeg den på en blanding av havremelk og kokosmelk. Fy søren så godt det ble!

Jeg er ikke spesielt glad i kokossmaken og var derfor skeptisk til resultatet, men det smaker overraskende lite kokos! Grøt med kokosmelk blir ekstra kremet og god. Nå er jeg glad i vanlig risengrynsgrøt, men denne varianten ble minst like god. Jeg er ordentlig positivt overrasket! En skikkelig god risengrynsgrøt!

Dessverre var jeg tom for batteri på kameraet mitt, så jeg måtte ta bilder med et gammelt kamera. Ettersom det ble så godt, ville jeg dele oppskriften med dere uansett. Da får det heller bli litt dårlige bilder denne gangen.

Skikkelig god risengrynsgrøt uten melk

2 dl grøtris, jeg brukte langtidskokte
2 dl vann
1/2 ts salt
1/2 ts vaniljepulver, kan sløyfes
7 dl melk, jeg brukte havremelk
1 boks kokosmelk

Ha vann og salt i en kjele. Kok opp og tilsett riskorn. Rør om til vannet har fordampet.
Ha så i melken og vaniljepulver. Kok opp. Rør rundt jevnlig til grøten har blitt tykk og myk. Det tar cirka 30 minutter med langtidskokte gryn.
Server med ønsket tilbehør.

En skikkelig god risengrynsgrøt må serveres med kanel, sukringold og smørøye. Det er et must i mine øye. Og selvfølgelig et glass saft. Da ble det julestemning!

Kanskje du skal lage grøt til lunsj i dag? Uansett hva du gjør, håper jeg du får en herlig fredag!

 

Kristine ♥

8 kommentarer

Siste innlegg