JULEFROKOST OG ÅRETS ROLIGSTE DAG

God første juledag dere. Hadde dere en fin feiring i går? Jeg koste meg skikkelig! Det er første julaften etter at mamma døde hvor tårene ikke har presset og hvor jeg faktisk har klart å slappe av og nyte.  Ja, jeg innrømmer at dagen føltes litt rar. Jeg tenker jo mer på mamma i julen enn ellers i året, men i går koste meg meg virkelig og savnet var ikke like stort som de tidligere årene. Jeg hygget meg med familien, vi spiste god mat, lo, slappet av og bare var sammen. Selv om savnet var der, var gleden over å ha resten av familien tilstedte,  så mye større enn savnet! 

I dag har jeg sovet lenge og hatt en rolig morgen. Første juledag er årets roligste dag i min kalender. Nå har vi akkurat hatt en lang og deilig julefrokost.

Dette er kanskje noe av det beste med julen i mine øyne. Lange late morgener! Jeg sover så lenge jeg ønsker. Ligger kanskje litt i sengen etter at jeg våkner. Drikker noen kopper kaffe mens jeg ser på TV eller leser. Når jeg føler for det, lager jeg frokost. Og så bruke ekstra lang tid på å spise sammen med de jeg er glad i.

Det ble en skikkelig klassisk julefrokost med masse godt. Nystekte rundstykker og masse deilig pålegg; brie, brunost, syltetøy, medisterkaker, spekeskinke, gulost, nugatti, kokte egg, brownies, kaffe, juice, nytrukket kaffe. Vi satt og koste oss en drøy time. Bare spiste, pratet og var sammen.

Resten av dagen skal jeg ikke gjøre stort. Jeg er oppvokst med at første juledag er årets roligste dag. Mamma pleide å si nei til familieselskap og lignende denne dagen, fordi første juledag var helt hellig! Da skulle bare nærmest familie være sammen, vi skulle gjøre ingenting og bare hygge oss med samværet til hverandre. Jeg har holdt første juledag like hellig og har det fortsatt som årets roligste dag. Og det er skikkelig deilig! En dag hvor jeg bare tusler rundt i tøfler hele dagen. Uten sminke og i komfortable klær. Leser litt, spiser god mat, ser litt på Netflix, går en tur, spiller spill med brødrene, spiser litt mer mat. Ja, det er rett og slett hvilepuls og hygge hundre og ti prosent.

Håper du nyter dagen. Ikke glem å åpne øynene for det som er rett foran deg nå i julen.  Vær takknemlig for alt og alle du har i livet ditt. Du og jeg er utrolig heldige på så mange aspekter!

 

Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Det er sånn romjulen skal være. Avslapping, kos og hygge. God jul Kristine

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg