FØLER DU DEG DEPPA

Jeg tror vi alle kan føle oss deppa fra tid til annen. Spesielt i disse tider. Vi savner å trene, savner å være sosiale, savner å klemme, å kunne gå ut å spise, danse på byen, gå på jobb som normalt, og så mye annet. Om du føler deg deppa, skal du vite at du er ikke alene og at det er helt ok å ha slike følelser. Ja, jeg er deppa fra av og til jeg også. Selv om jeg stort sett smiler og er happy, har jeg dager eller til og med uker, hvor ting føles kjipt. Opp gjennom årene har jeg jobbet mye med tanker og følelser, og jeg har kommet frem til noen løsninger som hjelper meg. Føler du deg deppa, håper jeg du kan bruke disse til å følge deg litt bedre.
⋄ Aksepter at du er deppa. Ikke ha skyldfølelse fordi du føler det du føler eller har det slik du har det. Godta det. Gi deg selv tillatelse til å ha alle følelsene du har. Gode som dårlige.

⋄ Du er ikke unormal. Minn deg selv på at det er helt normalt å føle seg deppa og at det er en grunn til at du har de følelsene du har.

⋄ Sett ord på det. Enten om du snakker med noen eller om du skriver ned dine tanker og følelser, kan det hjelpe å sette ord på følelsene sine. Ting føles ofte litt enklere om en får tankene ut av hodet.

⋄ Gjør endringer. Har du vært deppa over tid, finn ut om det er noe du må endre i livet ditt for at du skal føle deg bedre. Omgås du med mennesker som bare tar energien fra deg? Hater du jobben din? Bruker du mye tid på sosiale medier? Gjør endringer for at du skal få det bedre.

⋄ Jobb med selvfølelsen din. Når du er trist og lei, har vi lett for å være enda mer kritiske ovenfor oss selv. Jobb med selvbildet og selvfølelsen din og bli bevist hvordan du snakker til deg selv.

⋄ Se deg selv gjennom en venninnes øyne. Fordi vi ofte er så harde mot oss selv, kan det hjelpe å snu fokuset og forsøke å se deg selv gjennom din venninnes øyne. Hva ville du sagt til din bestevenninne om hun var i din situasjon? Eller hva ville hun sagt til deg om du var helt åpen og ærlig med henne om hvordan du har det?

⋄ Søk hjelp. Har du slitt over lengre tid, søk profesjonell hjelp. Det er ingen skam å innse at man trenger en hjelpe hånd.

Sist men ikke minst, vil jeg si ta vare på deg selv. Du lever bare et liv og vi vet aldri når livet vårt er over. Ta vare på deg selv og dagene. Du fortjener å virkelig leve og ha det godt.

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg