ENDORFINER

                                                                                                                                                                                     Inneholder add-linker

Det er mandag og jeg slå et slag for endorfiner! Fordi endorfiner er fantastisk og jeg håper at både du og jeg kan bli litt mer motivert for å trene og bevege oss når vi ser alt det magiske med endorfiner. For hva er egentlig endorfiner som vi så ofte hører om i kombinasjon med trening og aktivitet?


Endorfiner gjør meg til en litt mer happy Kristine. Jeg har på meg Seamless tights og Seamless bh, samt  henter litt ekstra mandagsenergi fra Noccoen

Endorfiner er nervepeptider som kropp og hjerne produserer ved intensiv trening. Disse nervepeptidene reduserer blant annet smertefølelse mens det øker følelsen av velvære. Dette er det som gjør at du får en god følelse i både kroppen og hodet etter trening.

Nervepeptidene er opioider. Et opiat er et salgs rusmiddel. Morfin, heroin og opium er også et opioider og det er faktisk slik at morfin fester seg til de samme reseptorene i hjernen som endorfinene og har noe av den samme effekten. Det sier noe om hver kraftfylt endorfiner er.  Når nervepeptidene produserer, blir det sendt signaler til hypofysen og det skjer en endorfinfrigjøring. Hypofysen svarer med å øke produksjonen av nervepeptider og da endorfiner. 

Dette er enkelt forklart hvorfor endorfiner er så fantastisk. Det er rett og slett kroppens eget dop. Kroppens egne smertestillende og lykkefremkallende middel! Derfor er det også slik at forsking tydelig konkluderer med at fysisk aktivitet og jevnlig trening har positiv effekt på vår mentale helse og er med på å hindre og lindre depresjon, samt flere andre psykiske sykdommer.

Etter å ha lest dette om endorfiner, håper jeg du blir litt mer motivert for å beveg deg. Jeg mener i hvert fall at det er ekstra viktig å bevege kroppen i den situasjonen vi er i nå. Kanskje kan aktivitet gjøre det litt lettere for oss å takle denne covid-situasjonen. Ta vare på deg selv og ha en fin mandag.

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg