Inneholder add-linker
I dag gikk jeg på en smell. Jeg startet dagen med å bake og kose meg. Jeg laget krydderkake, hørte på musikk og sang for meg selv på kjøkkenet. Deigen var ferdig laget og jeg puttet formen inn i stekeovnen. Der var det ikke varmt til tross for at den hadde stått til oppvarming i et kvarter. Da gikk det opp for meg at stekeovnen min er ødelagt! Det hadde jeg helt glemt når jeg begynte å bake! Heldigvis har jeg verdens søteste naboer. Ja, de er virkelig super skjønne. De kommer støtt og stadig med middag til meg. Jeg gikk pent bort til dem og spurte om jeg kunne steke krydderkaken hos dem. Det kunne jeg selvfølgelig. Til gjengjeld delte jeg kaken med dem. Da ble vi fornøyde alle sammen. Jeg var super fornøyd fordi jeg fikk stekt kaken og de var super fornøyde fordi de fikk kake. Naboen kunne også bekrefte at dette er en saftig og deilig krydderkake.
Deilig krydderkake i brødform
100 g havremel
1/2 ts vaniljepulver
1,5 ts kanel
1/2 ts ingefær
1/2 ts kardemomme
1/4 ts nellik
2 ts bakepulver
0,5 dl væske, jeg har brukt melk
Skill eggeplommen fra eggehviten.
Bland sammen eggeplomme, fibersirup, krydder, sukrin gold, bakepulver, væske og gresk yoghurt. Ha så i tørrvarene.
Stivpisk eggehvitene.
Vend de stivpiskede eggehvitene inn i røren.
Fordel i en form.
Stek på 175 grader i 40 – 45 minutter.
Avkjøl i formen.
Jeg pyntet med smeltet sjokolade og en knust kjeks. Det er alltid koselig å gjøre baksten ekstra fin. Da er jeg sikker på at den smaker bedre!
Om kaken ikke spises samme dag som den lages, anbefaler jeg at den oppbevares i kjøleskapet. Da holder den seg saftigs.
Nyt og kos deg.
Kristine ♥
Sissel
Ja, det vil jeg tro du kan. Eller andre yoghurtalternativer av havre eller kokos 🙂
Karoline
Hihi… Ja, jeg føler meg heldig som har så gode og snille naboer 🙂
Mos banan assa? 🙂 🙂
Tåler ikke melk. Kan jeg bytte yoghurt med banan?
Hvor er det du bor? Ikke ofte naboer kommer med middag!! Er kanskje fordi du er en god sjel 🙂