SUNN OG RASK PAD THAI

Min kjære venninne Josefin, introduserte meg for pad thai for første gang for et halvt år siden. Jeg hadde aldri tidligere verken laget eller smakt pad thai. Etter det falt jeg virkelig for retten og har laget det flere ganger. Akkurat disse bildene er fra gårsdagens nydelige pad thai middag.

Pad thai er en stekt nuddelrett som både er sunn og god. Denne lager du på bare ti minutter! Det er perfekt hverdagsmat i mine øyne. 

Sunn og rask pad thai
til 1  person

Pad thai
Ønsket mengde nudler

Nudler, opprinnelig lages pad thai med risnudler, jeg brukte eggnudler
1 hvitløksfedd
1 cm chili, kan sløyfes
1/2 gulrot
1/4 squash
1/2 vårløk
1 god håndfull bønnespirer
1 egg
1 håndfull nøtter, jeg har brukt cashewnøtter
1/2 lime

Pad thai saus
2 ss soya saus
1 ts fibersirup, honning eller annen søtning
2 ss fiskesaus
1 ss oystersaus, kan sløyfes

0,5 dl vann

Kok nudlene etter anvisning på pakken. Jeg koker opp mye nudler, slik at jeg har kokte nudler i kjøleskapet til flere dager. 
Del gulrot og squash i tynne biter. Finhakk hvitløk og chili. 
Ha gulrot, squash, hvitløk og chili i en stekepanne. Stek et par minutter på høy varme til gulroten blir myk. 
I mellomtiden blander du sammen ingrediensene til sausen. 
Ha vårløk, bønnespirer og kokte nudler i stekepannen med grønnsakene. Knekk i egget og ha over sausen. Rør rundt i cirka 1/2 minutt.
Ha pad thaien over på en tallerken. Press over lime og ha over nøtter. 
Server.  

Har du spist pad thai før? Om ikke anbefaler jeg deg på det sterkeste å teste. Jeg er nesten sikker på at du vil få en ny hverdagsfavoritt. Pad thai er sunt, raskt og super godt!

 

Kristine ♥

8 kommentarer

Siste innlegg