Hei dere!
God og nydelig søndag.
Her er det grått og regnfullt, men hva gjør vel det om man kan være inne og bake?
Jeg elsker slike grå dager hvor jeg kan gå rundt i pysjen hele dagen og bare sysle med ting som gjør meg glad, deriblant matlaging.
Det er rabarbratid.
Mai og juni er høysesong for denne nydelige grønnsaken.
Den er sur, grunnet at den inneholder mye eple- og oksalsyre, men sammen med sukker eller sukrin blir smaken fullkommen.
Rabarbra er veldig kalorifattig og inneholder en god mengde kostfiber og kalsium.
Jeg laget rabarbrapai som jeg fylte med en deilig vaniljekrem.
Har du ikke rabarbra tilgjengelig, kan du bytte det ut med andre frukt og bær.
Jordbær, blåbær og eple vil gjøre seg utmerket!
Det ble så godt!
Rabarbrapai
Paiskall
80 g mandelmel
1 ss sukrin
1 ss kokosmel, eller annet mel som speltmel
1/2 ts salt
2 ss smeltet smør
100 g gresk yoghurt eller kesam
Bland sammen mandelmel, sukrin, kokosmel og salt.
Tilsett det våte.
Press deigen utover en springform på 24 cm i diameter. He
Jeg brukte to former med 12 cm i diameter.
Prikk bunnen med en gaffel.
Stek bunnen nederst i ovnen på 180 grader i 10 minutter.
Vaniljekrem*
2 eggeplommer
2 dl melk
2 ss sukrin
1 ts vaniljepulver
1 ts xanthan gum eller maizena
Bland sammen alle ingrediensene i en kjele.
Varm opp under stadig omrøring til kremen begynner å tykne.
Ta så vaniljekremen av platen.
Fyll
Vaniljekrem*
150 g rabarbra**
1 ss sukrin
Ha vaniljekrem over bunnen.
Skjær rabarbra i skiver og strø dem over vaniljekremen.
Topp med sukrin.
Stek videre på nest nederste rille i ovnen i 15 min.
*Om du ikke ønsker å ta deg bryet med å lage vaniljekremen fra bunn, kan du bytte den ut med 1 boks kesam vanilje.
**Rabarbra kan byttes ut mot 150 g av andre frukt og bær typer.
Server gjerne med en klatt pisket kremfløte.
Fantastisk nydelig og smakfullt.
Håper du lar deg friste
Ha en god søndag.
Kristine ♥
Ingrid T:
Så herlig! Tirsdag og rabarbrapai høres deilig ut 🙂
Håper det faller i smak. God baking 🙂
Åh, herlig! For en tilfeldighet! Tenkte igår at jeg måtte lete etter en sunn oppskrift på kake/pai med rabarbra- og her er den, jammen ta! Supert! Ser veldig god ut! Skal prøve i morgen!
Ha en fin kveld! 🙂
Karianne:
Falt det i smak? Håper det 🙂
Siri C:
Tusen takk for det søte deg <3 God mandag 🙂
Kati:
You can also youse Google translate.
On my new blog that will soon be launched, is there google translate:)
Lilli:
Gjett om 🙂
Vilde:
Det skal jeg love deg at den var også 🙂
Erica:
Krem hører med. Det meste blir jo bedre med krem 😉
Håper kaken faller i smak.
Ha en super mandag Erica. God klem 🙂
Linda:
Ja, gjør det. Jeg tror den vil falle i smak 🙂
Kariqa:
Det tror jeg absolutt. Jeg brukte nemlig kokosmelk, så vil tro rismelk og mandelmelk fungerer supert 🙂
Anette Sørland:
Håper den faller i smak Anette 🙂
Den så utrolig god ut.. Må prøves 😀
Å, nam! Men tror du det går an å bytte ut melken med rismelk eller mandelmelk? 🙂
Denne så utroolig god ut! 😀 Skal virkelig testes ut når rabarberaen kommer her på byda også 🙂
Så godt!! Pleier å lage rabarbrakake ukentlig om sommeren, og gleder meg nå veldig til å prøve denne oppskriften med vaniljefyll når rabarbraen er klar! Skal garantert serverest med stooor(e) kremklatt(er) 😉
Klem til deg <3
Det så rett og slett herlig ut! 🙂
Så godt ut! 🙂
Can you add the Google translater link, I really want this recipe ;))) Thanks!!!
Du er så flink! Ser kjempe godt ut! 🙂
Skal lage med en gang:-)