RABARBRAPAI


Hei dere!
God og nydelig søndag.
Her er det grått og regnfullt, men hva gjør vel det om man kan være inne og bake? :grin: 
Jeg elsker slike grå dager hvor jeg kan gå rundt i pysjen hele dagen og bare sysle med ting som gjør meg glad, deriblant matlaging.


Det er rabarbratid.
Mai og juni er høysesong for denne nydelige grønnsaken.
Den er sur, grunnet at den inneholder mye eple- og oksalsyre, men sammen med sukker eller sukrin blir smaken fullkommen.
Rabarbra er veldig kalorifattig og inneholder en god mengde kostfiber og kalsium.


Jeg laget rabarbrapai som jeg fylte med en deilig vaniljekrem.
Har du ikke rabarbra tilgjengelig, kan du bytte det ut med andre frukt og bær.
Jordbær, blåbær og eple vil gjøre seg utmerket!
Det ble så godt!

Rabarbrapai

Paiskall
80 g mandelmel
1 ss sukrin
1 ss kokosmel, eller annet mel som speltmel
1/2 ts salt
2 ss smeltet smør
100 g gresk yoghurt eller kesam

Bland sammen mandelmel, sukrin, kokosmel og salt.
Tilsett det våte.
Press deigen utover en springform på 24 cm i diameter. He
Jeg brukte to former med 12 cm i diameter.
Prikk bunnen med en gaffel.
Stek bunnen nederst i ovnen på 180 grader i 10 minutter.

Vaniljekrem*
2 eggeplommer
2 dl melk
2 ss sukrin
1 ts vaniljepulver
1 ts xanthan gum eller maizena

Bland sammen alle ingrediensene i en kjele.
Varm opp under stadig omrøring til kremen begynner å tykne.
Ta så vaniljekremen av platen.

Fyll
Vaniljekrem*
150 g rabarbra**
1 ss sukrin

Ha vaniljekrem over bunnen.
Skjær rabarbra i skiver og strø dem over vaniljekremen.
Topp med sukrin.
Stek videre på nest nederste rille i ovnen i 15 min.

*Om du ikke ønsker å ta deg bryet med å lage vaniljekremen fra bunn, kan du bytte den ut med 1 boks kesam vanilje.
**Rabarbra kan byttes ut mot 150 g av andre frukt og bær typer.


Server gjerne med en klatt pisket kremfløte.
Fantastisk nydelig og smakfullt.
Håper du lar deg friste :grin: 
Ha en god søndag.

Kristine

20 kommentarer

Siste innlegg