FROSSEN OSTEKAKE MED RABARBRA

SAMSUNG CSC
I går hadde jeg besøk av Linda. Når to bakeglade sjeler møtes, må jo resultatet bli bra. Og det kan jeg love deg at det ble! Vi laget blant annet denne fantastiske frosne rabarbra ostekaken. 
Smaken minner om en blanding av ostekake og iskake og den friske og syrlige rabarbraen smaker fantastisk godt med en søt ostemasse. Dette kan bli sommerens favorittkake! 

SAMSUNG CSC
Har du ikke rabarbra kan du bruke andre frukt og bær. Du kan for eksempel lage en jordbærkompott ved å koke opp jordbær og litt sukrin, og på den måten bytte bort rabarbrakompotten med jordbær. Ellers vil jeg tro det vil fortsatt vil smake bra å ved å droppe rabarbraen. Ettersom vi har brukt sitronyoghurt i oppskriften, får oppskriften en frisk og syrlig smak. Uten kompotten vil du få en deilig sitronostekake. 

SAMSUNG CSC

Frossen ostekake med rabarbra

Til bunnen
1 dl havregryn
4 dadler uten sten
Ca 30 g cashewnøtter, eller andre nøtter

Til rabarbrakompotten 
0,5 dl vann
Ca 150 g rabarbra
3 ss sukringold

Til kremfyllet
1 pakke phildephia light
2 porsjonspakker med sitronyoughurt, vi brukte dobbel 0 % med sitron
1/2 ts vaniljepulver
2 eggehviter
2 plater gelatin
2 ss varmt vann

Start med rabarbrakompotten. Skrelle rabarbraen og del den så i biter. Ha i en kjele sammen med vann og sukringold. Kok opp og la blandingen koke i omtrent 5 minutter til det er blitt en grov kompott. Sett kaldt mens du lager resten. 

Lag så bunnen. 
Ha havregryn, dadler og nøtter i en foodprosessor eller blender og kjør til en jevn masse. Trykk massen utover en rund springform. Sett kaldt mens du lager kremfyllet.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Smelt de så i 2 ss varmt vann. 
Stivpisk eggehvitene.
Bland sammen phildephia, sitronyoghurt og vaniljepulver. Ha så i den smeltede gelatinen. Bruk en slikkepott og vend inn eggehvitene. Hell massen over bunnen.  Ha over rabarbrakompotten og bruk en skje eller gaffel til å dra kompotten rundt i kremfyllet.
Sett kaken i fryseren i minimum 2 timer. 

Vi spiste kaken etter 2 timer og da var den perfekt. Lar du den stå lenger enn 2 timer, må kaken trolig stå på kjøkkenbenken og tine litt i 15 -20 minutter før den kan spises. 

SAMSUNG CSC
Blir du ikke fristet til å ta en bit?
Vi spise opp nesten hele kaken i går. Den ble jo så fantastisk god! Det var igjen et lite stykke og det forsvant til frokost i dag. Absolutt den beste frokosten på lenge!
Håper du lar deg friste av denne kaken :grin: Du vil desidert ikke angre! 

Kristine ♥

14 kommentarer

Siste innlegg