Det går mye i rabarbra om dagen. For tiden har jeg helt dilla på hjemmelaget rabarbrakompott og vaniljepudding. Denne kombinasjonen er bare fantastisk og super enkel. En hverdagsdessert jeg spiser nesten hver dag! Jeg har fortsatt to kilo rabarbrakompott igjen, og fant jeg ut at jeg må gjøre noe mer spenstig med noe av den. Da slo det meg at det må være utrolig godt å kombinere gjærdeig og rabarbra.
Der tok jeg ikke feil. Kombinasjonen søt og luftig gjærbakst, sammen med syrlig og frisk rabarbra, er helt magisk. Disse må du prøve!
Snurrer med rabarbra aka rabarbrasnurrer
12 stykker
Bolledeig
40 g smør
2 dl melk
100 g kesam, eventuelt gresk yoghurt eller lignende
1/2 pakke tørrgjær
4 ss sukrin+
3 ss sukringold
Ca 5 dl speltmel
1 ts kardemomme
Fyll
300 g rabarbra
4 dl sukringold
0,2 dl vann
1 ss kanel
Start med bolledeigen.
Varm opp melk og smør til omtrent 40 grader. Bland resten av ingrediensene, i en bolle. Ha så i den varme melken.
Bland ingrediensene godt. Om deigen blir veldig klissete, tilsett mer speltmel.
La deigen heve i 60 minutter.
Mens bolledeigen hever, lager du fyllet. Vask rabarbrastilkene og skjær dem i skiver på 1 -2 cm. Ha bitene en kjele sammen med sukringold og vann. Kok opp og la koke i omtrent 10 minutter uten lokk til det har blitt en tykk kompott. Avkjøl.
Når deigen har hevet ferdig, deler du deigen i to og kjevle hver bit ut til en rektangel. Smør på et tynt lag med rabarbrafyllet og strø på kanel. Rull rektanglene sammen og skjær i biter.
Etterhev i 20 minutter.
Stek på 225 grader i 10 -12 minutter.
Nyt.
Jeg toppet mine rabarbrasnurrer med en melisglasur laget av sukrinmelis og litt melk. Da er det bare å hive innpå og kose seg.
Håper du lar deg friste og at søndagen din blir fin
Kristine ♥
Pernille:
De smaker virkelig super godt 😀
Kine:
Ja, disse ble knall gode 🙂
Nam!!
De ser helt utrolig gode ut!!
elisebr:
Det smakte minst like godt 🙂
Ingrida:
Hihi… Takk 🙂
Statera Marit Ebeltoft:
Ja, gjett om! 🙂
Thomas Frydenberg:
En virkelig knall god vri, skal jeg si deg 😉
Eirin:
Løp inn på kjøkkenet og bak 🙂
Så nydelige og gode de så ut! 🙂
Du gjør magi på kjøkkenet 🙂
Åh NAM! 😀
En spennende vri. Ønsker deg en flott dag!
Dam!! De må lages med en gang 😀