MATPAKKEMUFFINS

Hei og god søndag dere. Er det lov å si at det faktisk er litt deilig med en dag hvor det ikke er strålende sol? Jeg får egentlig vondt inni meg når jeg skriver dette, men det er slik jeg føler det akkurat nå. Denne uken har det vært så fint vært at jeg knapt har vært hjemme. Så fort det er sol, må jeg ut! Det har gjort til at en rekke ting som jeg burde gjøre, å vaske klær, plante ferdig blomstene på terrassen, blogge, og lignende, ikke har blitt gjort. Nå trengte jeg en regnfull søndag med for å komme ajour med ting. 

Jeg startet søndagen med å foodpreppe matpakkemuffins. Den kommende uken blir nok så hektisk da jeg har en syvdagers arbeidsuke. Da vet jeg at det er viktig å være et skritt forhånd, ha planlagt dagene nogenlunde og forberede mat. 

Disse matpakkemuffinsene laget jeg på bare 5 minutter. I tillegg må de naturligvis steke. Totaltsett tar det omtrent en halv time. De er super raske, enkle, gode og sunne. Matpakke muffins er perfekt å forberede på forhånd. Du kan enten oppbevare dem i en luftett boks i kjøleskapet, eller fryse dem ned og så ta de opp på morgenen slik at de tiner til lunsj. Matpakkemuffins kan selvfølgelig spises til andre måltider. Spis de for eksempel som enkel frokost eller en god kveldsmat.

Når det kommer til topping, kan du bruke akkurat det du ønsker. Du kan velge å ikke toppe matpakkemuffinsene med noe, bare ha de slik som de er. Da kan du velge å spise dem nøytrale eller toppe dem med godt pålegg når de er ferdig stekt. Du kan også gjøre som meg, toppe dem med noe du har tilgjengelig. Jeg toppet fire av muffinsene med kanel og gojibær, og hadde parmesan og paprikabiter på de resterende. Du kan bruke ost og spinke, pesto, baconbiter, spekeskinke, urter, frukt, grønnsaker, bær, hakket sjokolade, nøtter, syltetøy, ja, akkurat det du ønsker og liker best.

Matpakkemuffins
8 stykker

2 egg
2oo cottage cheese, eventuelt kesam eller gresk yoghurt
1,5 dl melk
2 dl havremel
1 dl speltmel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
Valgfritt: ønsket topping

Bland sammen egg og cottage cheese. Mos med en stavmikser.
Tilsett resten av ingrediensene.
Ha røren i muffinsformer.
Stek på 180 grader i 25 -30 minutter.
Avkjøl.

Nå er det tid for klesvask. I kveld skal jeg lage god mat med bestissen, synke ned i sofaen og bare slappe av. 
Håper du får en fin søndag.

 
Kristine ♥

6 kommentarer

Siste innlegg