GRILL TILBEHØRET TIL MIDDAG

Jeg håper det er flere enn meg som koser seg med grilling om dagen. Jeg har i hvert fall fått helt dilla. Nå vil jeg bare grille!

Til middag i går grillet jeg alt. Og da mener jeg absolutt alt. Jeg grillet kyllingfilet og serverte grillet tilbehør til. Deilig grillede maiskolber med parmesan, grillede poteter, grillede spicy gulrøtter og grillet auberginesalat. Dette er supergodt tilbehør som kan brukes til alt. Fisk, kjøtt, vegetarretter og fjærkre. Du trenger naturligvis ikke lage alle oppskriftene, nå var det rett og slett jeg som lekte meg og eksperimenterte med grillen. Normalt ville jeg holdt meg til 1 eller 2 tilbehørsretter.

Maiskolbe med parmesan
Maiskolber
Smørost, jeg foretrekker med baconost
Havsalt
Parmesan

Del maiskolbene i to.
Grill dem i 10 minutter mens du snur på dem noen ganger underveis.
Smør de med smørost, ha over litt havsalt og topp med revet parmesan.

Grillede poteter
Poteter
Hvitløk
Maldonsalt
Basilikum, valgfritt
Olivenolje

Her anbefaler jeg å bruke nypoteter, men du kan bruke alle typer poteter.
Kok eller bak potetene til de er knapt møre. For middels store poteter tar det ca 15 minutter. Jeg bakte potetene i mikroen på 850 w i 5 minutter.
Ha de så i en bolle med litt olivenolje, omtrent 1 ss, hakket basilikum, finhakket hvitløk og maldonsalt.
Grill dem i ca 10 minutter mens du snur dem noen ganger underveis.
Topp med litt hakket basilikum og maldonsalt rett før servering.

Grillede gulrøtter
Gulrøtter
Hvitløk

Chili
Salt
Pepper

Rosmarin
Balsamico

Del gulrøttene i to eller fire.
Grill dem møre på høy varme, omtrent 5 -6 mnutter.
Dryss over salt og pepper.
Finhakk hvitløk og chili og strø dette over gulrøttene. Topp med balsamico.

Grillet auberginesalat
Aubergine
Ruccola
Rødløk
Sitronsaft
Havsalat
Yoghurt natruell

Kutt aubergine og løk i skiver. Ha over salt på auberginen.
Grill dem cirka 1 minutt på hver side.
Bland sammen yoghurt, finhakket hvitløk og litt salt.
Fordel ruccola, grillet løk og aubergine på en tallerken.

 Press over litt sitronsaft. Til Denne tallerkenen brukte omtrent 1/3 siton.
Ha over yoghurt.

Min favoritt er soleklart maiskolber med smørost og parmesan. Det skal sies at jeg elsker maiskolber, men denne kombinasjonen er bare magisk god. Du MÅ prøve!
Har du en favoritt til grillmaten?


Kristine ♥

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg