LØFTE VEKTER GJØR DET RÅ

Jeg bare elsker å være tilbake på treningssenteret og tilbake blant vektene. Rett og slett e – l – s – k – e – r! Det er noe med det å løfte vekter som gjør at jeg stortrives og føler meg rå, full av energi og glede. Smilet mitt på bildene under sier vel sitt.

Har du noen gang tenkt over hvor fantastisk det er å løfte vekter? Nå tenker jeg ikke på følelsen av å løfte vekter, men hva det gjør med deg. Hvor utrolig kraftfullt dette er. Det er noe jeg har kjent på selv og noe jeg har sett hos mange av mine online pt-kunder. Å løfte tunge vekter gjør noe med mestreringsfølelsen og psyken vår. Husk for øvrig at tunge vekter er individuelt. Tunge vekter er den belastningen som er tung for DEG.

Jeg husker når jeg først meldte meg inn på treningssentret. Jeg var 16 år og viste ikke hva jeg gjorde. Jeg var livredd for vektene. Både fordi jeg var redd for at de ville gjøre meg stor og mandig, men også fordi jeg følte at jeg ikke passet inn på vektrommet, at jeg var svak og redd for å prøve noe nytt. Resultatet var at jeg i stedet holdt meg til tullete kardio på ellipsemaskinen og sit ups. Noe som absolutt ikke ga de resultatene jeg ville ha.

Når jeg en del år senere tok kontakt med min første coach og ble satt til å gjøre styrketrening, var jeg først livredd. Som den lydige jenten jeg er, gjorde jeg det coaching min sa til meg og jeg fulgte treningsprogrammet med 3 styrkeøkter i uken. Det tok ikke mer enn et par uker før mestringsfølelsen kom, jeg fikk selvtillit i styrkerommet og ikke minst, jeg fikk mer selvtillit i livet generelt. Jeg overvant denne frykten og har siden den gang fortsatt å gå inn på vektrommet, prøve nye øvelser, teste nye rekorder, løfte litt tyngre eller noen flere repetisjoner. Jeg har fortsatt å utfordre meg selv. Det har gjort at jeg ikke bare går med haken høyt hevet når jeg går inn på treningssrommet, men også generelt ellers i livet.

Dette ser jeg også hos mine kunder og jeg synes det er så fantastisk. Utfordringene og mestreningsfølelsen du møter på trening, påvirker hvordan du ser på utfordringer i livet. Du lærer at utfordringer er der for å takles. Og kanskje går det ikke første eller femte gang man prøver noe, men det vil gå til slutt når man prøver igjen og igjen og igjen. Slik er det jo også med livet. Uansett hva du møter på og hvilke utfordringer du står i. Det vil gå over, du vil få det til, om du gir det tid og nok forsøk på å lykkes. Det er så moro og samtidig utrolig kult, at den selvtilliten og mestringsfølesen trening gir, overføres til andre ting og plutselig får du generelt mer livsglede og selvtillit.

Å løfte vekter gjør rett og slett at du føler deg råere. Uovervinnelig til tider. Ikke bare i vektrommet men også ellers i livet. Det er hovedårsaken til at jeg mener at alle burde løfte noe tungt jevnlig!

 

Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Åh! Jeg er SÅ enig! Jeg hadde nettop en samtale med noen om dette rett før jeg leste innlegget, hehe! Det gi så sykt mestringsfølelse! Og ja, det smitter over på livet generelt! Sterk kropp gir et sterkere hode! Klem til fine, råe deg! <3

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg