Nå er det veldig lenge siden jeg har delt en tex mex oppskrift. Og jeg elsker jo alt av tex mex og og taco! Det skal sies at jeg har spist masse taco, selv om jeg ikke har delt noen oppskrift. Da jeg stort sett spiser vanlig taco, altså tortilla lefser fylt med tacokjøtt, grønnsaker og tacosaus, er det ingen oppskrift å dele. I går derimot, laget jeg en enkel tex mex kyllingform. Det ble utrolig godt, så denne oppskriften må deles.
Tex mex kyllingfor er en litt annen vri på tacoen. Ikke bare er det super enkelt, formen lager seg selv mens du kan gjøre noe helt annet, den er også veldig god og super sunn!
Enkel tex mex kylling
Til 2 personer
Paprika i forskjellige farger, jeg brukte 1 grønn paprika, 1 rød paprika og 1 gul paprika
2 -3 kyllingfileter
Løk, jeg har brukt både 1 rødløk og 1 gul løk
1 pose tacokrydder
1 Lime
Til servering
Tortillalefser
Avokado
Mais
Vårløk
Salat
Del kyllingfiltene i biter. Ha bitene i en bolle sammen med tacokrydder og saften fra 1 lime. Bland godt.
Del paprika i skiver og løk i båter.
Legg grønnsakene utover en form. Legg over kyllingen.
Stek på 175 grader i 20 -25 minutter, til kyllingen er ferdigstekt.
Topp med vårløk og server.
Varm tortillalefser etter andvisning på pakken. Legg over salat, tex mex kylling og grønnsaker, avokado og mais og. Topp med gjerne med limesaft.
Spis.
Du kan selvfølgelig servere tex mex kyllingform med annet tilbehør enn tortillalefser. Bruk for eksempel ris og en frisk salat, eller pasta og revet ost.
Kristine ♥
Anonym
Ja, det kan det. Stek grønnsakene da uten bønner, så har du i bønnene de siste 10 minuttene 🙂
Dina
Da håper jeg den faller i smak 🙂
Kan kylling byttes ut med bønner for en vegetar variant?
Tex mex og Taco er alltid digg. Skal lagre denne oppskrifta 🙂