SUPER SAFTIG OG PROTEINRIK KAKE MED JORDBÆR OG SJOKOLADE

                                                                                                                                                                                    Inneholder add-linker

To matoppskrifter på rad. Det skjer ikke så ofte her på bloggen, men slik blir det altså denne helgen hvor jeg stort sett har vært sosial eller på kjøkkenet. Og da vil jeg jo dele godsakene jeg har laget med dere, som denne deilige kaken med jordbær og sjokolade.

De norske jordbærene har begynt å komme i butikken. Jeg elsker norske bær! Så utrolig søte og gode. Jeg har brukt alt for mange kroner på jordbær den siste uken. Faktisk så mye at jeg nesten gremmes litt over meg selv. Men det er verdt det! Å kose seg med jordbær er det ultimate godiset i mine øyne akkurat nå.

For å gjøre stas på jordbærene laget jeg denne super saftige og proteinrik kaken med jordbær og sjokolade. Den ble ordentlig god. En saftig vaniljekake som passer ypperlig til de søte jordbærene og en crunchy proteinbar. Du kan velge å bruke frosne jordbær som du tiner, eller bytte ut jordbær med andre typer bær eller frukt i biter. Proteinbar kan droppes eller byttes ut med andre ting som hakket sjokolade, hakkede nøtter eller lignende. Nå er det jo slik at jordbær og og proteinsjokolade er en utrolig god kombinasjon, så den bør absolutt prøves.

Saftig og proteinrik kake med jordbær og sjokolade

2 egg
150 g kesam
1 dl melk
2 ss sukingold
2 ss agave sirup, fibersirup eller eventuelt mer sukringold
1/3 ts salt
1 ts bakepulver
1/3 ts vaniljepulver, kan sløyfes

50 g havremel
50 g speltmel
2 ss kokosmel, eventuelt 60 -80 g ekstra speltmel
1 ss proteinpulver, jeg har brukt french vanilla, eventuelt 1 ss ekstra mel og litt ekstra søtning
Ca 150 g jordbær
1 proteinbar, jeg har brukt NutraGo kjeks proteinbar i smaken Chocolate

Bland sammen kesam, egg og melk.
Ha så i vaniljepulver, bakepulver, fibersirup og salt.
Tilsett mel og proteinpulver. Rør godt.
Del jordbær og proteinpulver i biter og legg dette utover en form.
Hell over røren.
Stek på 175 grader i 25 -30 minutter.
Avkjøl i formen. 

Spis kaken når den er lun, eller oppbevar den i en luftett boks eller pose i kjøperselskapet. Da holder den seg saftig og god. Håper du lar deg friste.

 

Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Hvit sjokolade og jordbær synes jrg er bedt. Skal prøve denne med hvit sjokolade. Vet du om man får kjøpt sukker fri hvit sjokolade?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg