LØRDAGSTIPSET – HIP THRUST OG RUMPEKONTAKT

God lørdag dere. Jeg kom akkurat hjem fra en treningsøkt. Der ble jeg stående å snakke med en jente om rumpekontakt. Rumpekontakt er et omdiskutert begrep og mange mener at du vil trene rumpen selv om du ikke føler det direkte i rumpemuskulaturen. Det er helt sant. Gjør du hip trhust, men ikke føler det i rumpen, vil du likevel ha en viss grad av aktivering av rumpen. Men, det er lettere og føles bedre å gjøre en øvelse om du føler at du faktisk kjenner muskulen du jobber med.

Selv har jeg jobbet mye, prøvd og feilet, for å få rumpekontakt i enkelte øvelser. Spesielt i hip thrust. Her følte jeg tidligere at jeg bare kjente det i korsryggen og bakside lår. Etter en rekke små justeringer, får jeg nå virkelig god rumpekontak!. Ved å gjøre små endringer, som hvor du plasserer ryggen din på benken, tyngdepunkten på helene og vinklingen av føttene dine, kan du gjøre tilpasninger i øvelsen som gjør at du kjenner det bedre i rumpen.

Er det slik at du føler deg godt i korsryggen når du gjør hip trhust, forsøk å tilte bekkenet og å knipe rumpen godt sammen i topp posisjon.
Det å legge haken inn mot bryste, lage en såkalt dobbelthake, kan også hjelpe.
Føler du øvelsen tar i fremside lår, kan du forsøke å flytte føttene dine litt lenger vekk fra rumpen din. Du kan også prøve å legge deg litt høyere på benken du ligger på.
Føler du det i bakside lår, kan du forsøke å flytte føttene dine litt nærmere rumpen.
Tenk at knærne dine skal være i omtrent nitt grader når du er i topposisjon.
Husk også at tyngdepunktet skal være på helen dine og ikke på hele foten.

Det var lørdagstipset om hip thrust og rumpekontakt. Riktig god helg!

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg