AMRAP SETT

Bruker du AMRAP sett på treningen din? Det er noe jeg fikk snusen på da jeg meldte meg inn på crossfit for et år siden. Siden det har jeg fått mer og mer sansen på denne måten å trene på. AMRAP betyr as many reps as possible, altså så mange repetisjoner som mulig. Det vil si at om du for eksempel skal gjøre en øvelse for 8 repetisjoner x 3 sett,  skal du på det siste settet gjøre så mange repetisjoner som overhode mulig. 

I dag gjorde jeg AMRAP sett på øvelsen skulderpress, hvor målet var 3 sett av 8 -12 rep. Det så da slik ut:
Sett 1: 12 repetisjoner av 10 kg
Sett 2: 12 repetisjoner av 10 kg
Sett 3: 14 og 1/2 repetisjon av 10 kilo.

AMRAP sett er en super måte å øke det totale treningsvolumet uten at det tar spesielt mye lenger til dere. Å øke volum på treningen over tid er nødvendig for å øke i styrke og muskelmasse. Jeg elsker også denne måten å trene på da det er mentalt utfordrrene. Du må faktisk gå ut av komforsonen og pushe deg selv! 

Det er viktig å ikke trene for mye på denne måten, da å trene AMRAP sett er et stressmoment på muskulaturen. Du skal altså ikke gjøre det for ofte eller med for mange øvelser. Det er også viktig å tenke over hvilke øvelser du bruker. Å gjøre så mange repetisjoner som mulig av øvelser som knebøy, markløft og benkpress, da det er en skaderisiko. Velg heller øvelser som hip thrust, utfall, chins, enarms roing, skulderpress, leg extension, benpress, sidehev og lignende. Det er veldig viktig at du tenker på riktig teknikk når du trener på denne måten. Tekknikken vår har en tendens til å bli dårligere etterhvert som vi blir slitene. Så fort teknikken blir dårlig, er settet ditt over.

 

Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Dette her funker jo til hjemmetrening også! Så sjukt smart. Takk 🙂 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg