DAGENS ØKT OG SISSY SQUAT

                                                                                                                                                                                                 Inneholder add-linker

Sissy squat er en av få kroppsvektøvelser som faktisk er skikkelig tunge kun med egen kroppsvekt. Nå som næremest hele Norge trener hjemme, er det perfekt med slike øvelser. Hjemmetrening for min del skal være gøy, men jeg liker også å bruke gode øvelser slik at jeg kan beholde mest mulig musklestyrke og muskelmasse. Sissy squat er en av mine favorittøvelser for dette.

Når du gjør sissy squat, får du virkelig isolert quadmuskulaturen, altså forside lår. Øvelsen ser overraskende lett ut, men jeg lover deg, om du gjør denne øvelsen med riktig teknikk vil det brenne godt i lårene!

Dagens treningsantrekk består av Rokaway tights (yes, jeg har kjøpt nok en ny farge av denne tightsen – elsker den!), Astoria Bh og Performance topp, samt at jeg har en Nocco i hånden. I dag trengte jeg nemlig litt ekstra Nocco-energi (les koffein-energi). Den nye smaken Sunny Soda er blitt en favoritt. Smaken minner om sommer, samtidig som den inneholder litt mindre koffein enn de andre variantene. Perfekt!

Sissy squat er en nok så vanskelig øvelse å få til og det er et par ting som er viktig å tenke på

⋄ Du skal ha kroppen i en rett linje fra skuldrene til knærne. Du skal altså ikke bøye i hoften, slik mange gjør. Skuldrene skal alltid være paralelle med knærne.
⋄ Stram magemuskulaturen under hele settet. Du skal ha en sterk og stabil core når du gjennomfører.
⋄ Tilt bekkenet lett fremover, slik at du holder et stabilt bekken og hofteparti under hele bevegelsen
⋄ Klem rumpen godt sammen. Det å stramme rumpemuskulaturen vil gjøre det enklere å holde en rett linje og en stabil core.
⋄ Du kan gjerne holde fast i noe. I starten vil jeg absolutt anbefale dette. Selv liker jeg å gjøre sissy squat i en dørkarm, slik bildene viser, hvor jeg forsiktig kan holde meg fast i begge dørkantene. Da føler jeg at jeg får isolert forside lår ekstra godt ettersom kravene for balanse blir mindre. 

Dagens økt med sissy squat så slik ut

Sissy squat 3 sett x 12 repetisjoner – dette svir!
i supersett med
Push ups 3 sett x 15 -20 rep
Bulgarske utfall 3 sett x 15 rep
supersett med
Superman 3 sett x 15 rep
Ettbens hip trhust 3 sett x 15 rep
Planken 3 sett x 1 minutt.

Test sissy squat og si gjerne hva du synes. Jeg er sikker på at du får sjokk over hvor vanskelig og tung denne øvelsen er. God trening!

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg