ASIATISK WOK MED CASHEWNØTTER

Asiatisk mat er bare så godt. Masse smak! I går laget jeg asiatisk wok med cahsewnøtter og svin. Dette blir nok en hverdagsfavoritt. Middagen lages på 10 -15 minutter, gir masse sunt fett, proteiner og fiber. 

Jeg har brukt svin i oppskriften. Det kan du bytte ut med kylling, eller eventuelt fisk, bønner og kikerter. Når det gjelder grønnsaker, kan du bruke det du liker best og har tilgjengelig. Det samme gjelder chili. Er du ikke glad i sterk mat, kan du droppe chili. Eventuelt tilsette mer chili, om du er veldig glad i sterk mat. 

Asiatisk wok med cashewnøtter
Til 2 personer

Wok
300 g svin

1/2 brokkoli
1/2 gul løk
1/2 paprika
2 håndfuller sukkererter
1 hvitløksfedd
1 cm ingefær
1 cm chili
2 gode håndfuller med cashewnøtter, totalt 50 -60 g

Saus
1 buljongterning
1 dl vann
2 ss soya saus
1 ss edikk
1 ts søtning, jeg brukte sukringold
1 ss østerssaus, kan sløyfes

Del svin i biter. Stek den i en panne med en dæsj olje, salt og pepper. 
I mellomtiden deler du grønnsakene i grove biter og finhakker chili, hvitløk og ingefær.
Når svinebitene har fått en god stekeskorpe, tar du bitene ut av pannen. 
Legg i brokkoli, løk, chili, hvitløk og ingefær. Stek i 2 minutter på medium til høy varme. Ha så i svin, paprika og ingrediensene til sausen. Du trenger ikke blande ingrediensene til sausen først.
Kok det hele opp mens du rører. La koke i 2 -3 minutter.
Ha så i sukkererter og cashewnøtter.
Server. 

Jeg serverte med kokt ris. 
Enjoy sier jeg da! Håper middagen smaker.

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg