EN ANNERLEDES INTERVALLØKT – MED STYRKEØVELSER

I går kjørte jeg en annerledes intervalløkt. En intervalløkt med styrkeøvelser. Mange forbinder intervaller med løping, sykling eller lignende, en kondisjonsform, men du kan også gjøre intervaller med styrkeøvelser. Lette vekter, øvelser som bruker store muskelgrupper og flere repetisjoner gjør at pulser bruser. For min del er jeg veldig glad i å løpe intervaller, det gir meg en endorfinrus, men i dag kjente jeg at jeg ville gjøre noe annerledes og da var det veldig gøy med denne økten.  Jeg må også legge til at etter økten, bestilte jeg meg tur til Mexico. Ja, Mexico! Jeg vet ikke om det var endorfinrusen eller mangel på sol og varme, men tur ble det i hvert fall. Jeg drar allerede søndag morgen. Herlighet som jeg gleder meg!

Over til intervalløkten. Jeg valgte meg ut noen funksjonelle øvelser hvor hele kroppen må jobbe. Power cleans, thrusters og burpees. Dette er alle øvelser som trener så og si hele kroppen og som setter store krav til mange muskelgrupper, dermed er det lettere å få “intervalleffekten” og høy puls. 

En annerledes intervalløkt – med styrkeøvelser
Minutt 1 –  power clean
Minutt 2 – burpees
Minutt 3 – thrusters
Minutt 4 – burpees
Minutt 5 – situps 

Ta så et minutts pause før du gjentar. Jeg gjorde totalt 4 runder. Hele økten tok da 23 minutter. Det høres kort ut, men jeg skal love deg at jeg ble svett og sliten på den tiden. 

Som du ser av bildene valgte jeg å gjøre intervalløkten med en vektstang. Du kan bytte ut vektstangen med manualer eller kettlebells. Power cleans og thrusters fungerer like bra med manualer / kettlebells som med en vektstang. Burpees gjør du med egen kroppsvekt. Håper du lar deg inspirere til en annerledes intervalløkt og får hjerte til å pumpe skikkelig!

Nå skal jeg skrive pakkeliste og kose meg med ferieplanlegging. Ha en god kveld.

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg