ENKEL, SPRØ PROTEINRIK PIZZA

Det blir ikke mye fancy matlaging her nede. Ofte lager jeg frokost i leiligheten, og da blir det noe enkelt som egg eller en annen enkel proteinkilde som kylling eller fisk, sammen med grønnsaker og avokado, ellers så spiser jeg ute. Det har blitt masse taco. Jeg bare elsker tacoen her nede. Og ceviche. Jeg føler jeg har levd på det de siste dagene. Mexicanerne kan dette med frisk og god mat.


Denne oppskriften laget jeg på fredag før jeg dro. Planen var egentlig at jeg skulle ha med meg pizza som flymat, men vi endte opp med å spise opp alt sammen, dermed måtte jeg ordne noe annet som flymat. Det ser jeg på som et tegn om at denne pizzaen var knall god. Og det vil jeg si den var også! 

Enkel, sprø og proteinrik pizza

Pizzabunn
2 dl mel, jeg brukte 1 dl rismel og 1 dl bokhvetemel
1 dl havregryn
2 egg
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
ca 1 dl vann

Pizzafyll
½ boks hakkede tomater
5 ss tomatpure
5 ss ketchup
2 ss pizzakrydder, eller en blanding av oregano og basilikum
1 hvitløksfedd
300 -400 g kyllingstrimler, eller annen proteinkilde som stekt karbonadedeig, kidneybønner, chorizo, pepperoni eller lignende
½ paprika i biter
½ løk i skiver
1 håndfull ruccola
Revet ost, jeg har brukt revet pizzaost fra Arla

Start med bunnen.
Rør sammen de tørre ingrediensene til bunnen. Tilsett så egg og vann. Start med 1 dl og juster om du trenger mer. Du skal få en røre som minner om en tykk vaffelrøre. Bruk en slikkepott til å smøre deigen utover en bakeplate. Forsøk å få den nok så tynn. Stek på 225 grader neederst i ovnen i 5 -10 minutter.

Om proteinkilden din trenger å stekes, gjør du dette. Jeg hadde kyllingstrimler fra dagen før. Disse var stekt med salt og pepper.

Bland sammen hakkede tomater, tomatpure, ketchup, finhakket hvitløk og pizzakrydder i en bolle.
Legg pizzabunnen over på en ovnsrist. Smør utover den ferdigstekte bunnen.

Ha over grønnsaker og proteinkilde.
Topp med revet ost.
Etterstek på 225 grader på nederste rille i ovnen i 8 -12 minutter, til osten har smeltet. Her anbefaler jeg å bruke en ovnsrist og ikke en bakeplate. Pizzaen blir ekstra sprø når den stekes på en rist.

Kanskje det blir pizza på deg i helgen? Her blir det nok mer taco og ceviche. Jeg gleder meg allerede til neste måltid!
God lørdag da.

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg