FUDGEKAKE MED PEANØTT OG SJOKOLADE

                                                                                                                                                                                              Inneholder add-linker

Som sykepleier er det ingenting som heter helg. Spesielt ikke i disse dager. Jeg jobbet i går og skal på jobb i kveld også. Rettere sagt; jeg er på jobb akkurat nå. For å nyte søndagen litt ekstra før jobb, tok jeg meg en bakerunde. Jeg hadde lyst på noe søtt og salt. Kanskje fordi jeg spiste smash i går? Jeg ble i hvert fall inspirert av smash når jeg bakte denne kaken.

En fudgekake med peanøtt og sjokolade. Det er en skikkelig saftig, litt kladdete og god vaniljekake, med biter av mørk sjokolade og salte peanøtter. Den kombinasjonen var rett og slett fantastisk god.

Fudgekake med peanøtt og sjokolade

80 g havremel
50 g speltmel
20 g vaniljeprotein, jeg har brukt french vanilla*
1 ss sukringold
1/2 ts vaniljepulver 
1/3 ts salt
1 ts bakepulver
1 dl kokossirup eller fibersirup
3 ss vann
2 ss kokosolje, eventuelt smør

2 ss hasselnøttsmør, eventuelt annet smooth nøttesmør
Hakket mørk sjokolade
Peanøtter, helst salte

Smelt kokosolje og mandelsmør i mikrobølgeovnen. Eventuelt kan du smelte det samme i en kjele eller vannbad. Ha i sirup, vaniljepulver og sukringold. Rør rundt til det blir en jevn flytende masse.
Ha så i tørrvarene.
Bland sammen slik at det blir en tykk kakedeig.
Hakk sjokolade og peanøtter og rør det grovt inn i deigen.
Hell i en form. Jeg brukte en rund springform med 18 cm diameter.
Stek på 175 grader i 14 -18 minutter.
Avkjøl før du skjærer i den.
Pynt gjerne med litt smeltet sjokolade og hakkede nøtter. 

*har du ikke vaniljproteinepulver kan du bytte det ut med litt ekstra vaniljepulver og sukringold

Som du ser av oppskriften, anbefaler jeg at du avkjøler kaken før du skjærer i den. Det er rett og slett fordi kaken er ganske flytende når den er nystekt. Når den avkjøles vil en sette seg bedre og du får mer den kladdete konsistensen som brownies har. Oppbevar gjerne kaken i kjøleskapet om du ikke spiser opp hele kaken på en gang.

Spis, nyt og kos deg. Vi må tross alt lage litt ekstra hjemmekos nå om dagen!

 

Kristine  ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg