RASK OG ENKEL FAJITAWOK

Jeg fortsetter med raske og enkle matvalg. Nå som hverdagen er mer hektisk enn normalt med mer jobb og oppusing, har det lett for at jeg slurver med maten. Enten at jeg glemmer å spise fordi det er mye å gjøre, eller at jeg spiser noe veldig enkelt som brød eller knekkebrød med pålegg. Da kjenner jeg at kroppen ikke er på sitt beste. For all del, brød og knekkebrød, spesielt grove varianter, er sunn og bra mat, men om jeg spiser dette til alle dagens måltider, blir jeg fortere slapp og mer trøtt enn normalt. Jeg må ha en real middag og noen grønnsaker for å føle meg på mitt beste. Da forsøker jeg å lage raske og enkle middagsvarianter.

I dag ble det en rask og rimelig fajitawok. Denne laget jeg på omtrent 8 minutter! For å spare litt ekstra tid, har jeg brukt ferdig grillet kylling fra butikken. Dette kan du bytte ut med for eksempel kyllingfilet, kyllingkjøttdeig eller strimlet svinekjøtt. En skikkelig rask, enkel og god middagsrett.

Rask og enkel fajitawok
Til 1 person

Revet kyling, ca 150 g
Blomkålris*, ca 1/3 blomkål
Løk, ca 1/3 løk
Paprika,  jeg brukte ca 1/3 rød og 1/3 gul paprika
Maiskorn , ca 1/3 boks
Sorte bønner, ca 1/3 boks hermetiske
Vann, ca 0,5 dl

Krydder: jeg brukte 1/2 ts hvitløkskrydder, 1/3 løkkrydder, 1/4 ts chilikrydder, 1/3 ta cummin og 1/2 ts salt

Kutt løk i terninger og paprika i skiver.
Ha løk i pannen og stek til den er blank. Det tar et par minutter på høy varme.
Ha i kylling, paprika, krydder og vann. Kok opp. La det hele steke i 2 minutter.
Ha i mais og bønner.
Rør rundt og server.

*jeg lager min egen blomkålris ved å raspe blomkål på rivjern. Du kan også kjøpe ferdig blomkålris, men denne er nok så dyr.

Jeg serverte med ostegratinerte lompechips, litt revet ost og en klatt rømme. For å lage ostegratinerte lompechips smører du lomper eller tortillalefser med litt rømme, kesam eller smørost. Best synes jeg det blir med smørost i kyllingsmak. Deretter har du over litt salt og løkkrydder, før du strør over revet ost. Skjær så lompene i trekanter. Legg dem utover en bakeplate, aller helst en rist, og stek på 200 grader i 4 -8 minutter. De skal bli sprø, men ikke brent. Pass på underveis. Avkjøl på rist.

Skikkelig godt, rakst og enkelt rett og slett. Den middagen her vil jeg nok lage mer fremover. Da skal jeg lage en stor porsjon så jeg har til flere dager. Jeg vil tro fajitawok holder seg godt i kjøleskapet og kan spises kald eller varmes opp i mikrobølgeovnen.

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg