SJOKOLADEOSTEKAKE

Tidligere i uken laget jeg sjokoladeostekake. Jeg inviterte en kompis over på kaffe og kake. Du kan tro han var fornøyd når han fikk servert denne.

Sjokoladeostekake består av en seig bunn med et hint av salt og en silkemyk, sjokoladekremet ostemasse. Den er så god! Er du glad i sjokolade slik som meg, vil du elske denne. 

Jeg har, som du ser, laget ostekaken i muffinsformer, rett og slett fordi jeg synes det er hyggelig med små porsjonsformer. Ønsker du å lage en stor ostekake kan du gange oppskriften med tre og bruke en vanlig rund springform. Det forsvinner fort to og tre porsjonsostekaker når du først tar en bit, så lag gjerne dobbel eller trippel porsjon uansett :grin:

Sjokoladeostekake
5 muffinsformer

Sjokoladebunn
30 g havremel
10 g havregryn, eventuelt bare havregryn eller bare havremel
10 g kakao
2 ss fibersirup gold
1/2 ts salt
1 – 2 ss vann

Ostemasse
3 gelatinplater
2 ss varmt vann
4 ss sukringold
200 g gresk yoghurt, eventuelt skyr naturell eller kesam
100 g philadelphia, lett eller vanlig 
4 ss kakao
1 ss kaffe, kan sløyfes
0,5 dl melk

Start med å legge gelatinplatene i kaldt vann for bløtlegging.

Lag så bunnen. Bland sammen alle ingrediensene utenom vann. Tilsett litt og litt vann til du får en tykk masse ala marsipan. Trykk massen utover muffinsformene. 

Deretter lager du ostemassen. 
Bland sammen gresk yoghurt, kakaopulver, melk og kaffe.
Smelt getalinplatene i det varme vannet. Tilsett sukringold og rør rundt. Sukrinen vil da smelte.
Tilsett gelatinen i sjokoladeblandingen. Fordel over bunnen. 
​Sett til avkjøling i kjøleskapet i minimum 2 timer. 

Topp gjerne med litt smeltet sjokolade for en ekstra fin sjokoladeostekake.
Håper du lar deg friste og at kaken faller i smak.  

Kristine ♥ 

Siste innlegg