Det er endelig epletid i Norge.
Jeg elsker de Norske eplene.
Søte, syrlige, masse smak og sprøtt skall.
Det betyr bakefest
I dag laget jeg deilige mini eplepaier med vaniljekrem.
De er selvfølgelig sunne, proteinrike, sukkerfrie og veldig, veldig gode.
Tid for å nyte.
Små eplepai muffins
Muffins
15 g kokosmel
15 g vaniljeprotein
1 ts fiberhusk
1 ts bakepulver
30 g kesam
1 egg
3 ss sukrin
Kanel
1/2 eple i biter
Bland sammen alle ingrediensene utenom eple.
Ha deigen over i 5 muffinsformer.
Lag en dyp fordypning i hver muffins.
Jeg brukte en teskje som jeg hadde kaldt vann på og “smørte” deigen utover kantene slik at det ble et hull.
Ha i eplebiter, dryss over litt kanel og topp med vaniljekrem.
Stek på 175 grader i 30 minutter.
Vaniljekrem
1,5 dl melk
1 eggeplomme
2 ss sukrin
10 dråper stevia vanilje
1/2 ts vaniljepulver
1 ts jbk-mel
Bland sammen alle ingrediensene i en kjele.
Kok opp under stadig omrøring.
Med en gang kremen koker, ta den av platen og avkjøl.
Jeg vil anebfale å starte med å lage vaniljekremen i og med at den må avkjøles.
Lag den gjerne dagen før. Er du derimot utålmodig som meg, putt den i fryseren mens du lager muffinsene.
Denne vaniljekremen passer også perfekt til bær, frukt, eller rett og slett spises som den er.
Topp mini eplepaiene med ProPud vanilje og nyt!
Ha en riktig god søndag.
Været er grått og kjipt, hvorfor ikke kose deg inne med eple-baking.
Kristine ♥
tusen takk for oppskrift ! Skal definitivt prøve, ble synnsykt sulten av disse bildene her!
Fikk vann i munnen av de bildene der! Skal prøves!
Mulig du har gjort dette før, (jeg er ny inne her :)) men kunne du ha skrevet om de ulike ingrediensene som du bruker ofte til å lage sunnere versjoner av diverse ting? Jeg har kun kjennskap til madelmel og sukrin, og da gir jeg litt opp med en gang det står fullt av ingredienser jeg ikke vet hva er. Hilsen Marthe 🙂
Står i ovnen og lukter godt…:)
Dette så kjempegodt ut! Siden jeg ikke er så glad i eplepai, kanskje jeg skal prøve denne med blåbær? 🙂
Jeg vurderer å lage en hybel i kjelleren og putte deg inn der? Ha en super dag, sola skinner!
Disse var kjempe gode kristine. Lillegutt likte de og da har du fått det til 😉 takk så mye for at du gir oss en god blogg 🙂
Så utrolig gode ut 🙂 de norske eplene er best ja!
Numnum !! Denne skal jeg prøve frøken ! 😀 Takk for tipset !!
Nå har jeg hermet etter deg og slengt mine minieplekaker i ovnen! Gleder meg vilt! 😀 Takk for god oppskrift, som alltid 🙂
Gøril og Mariann:
Det var det også 🙂
Jenny Therese:
Noe av det beste jeg har bakt på lenge 🙂
Henriette:
Håper det smaker, kos deg 🙂
Ingrid:
Et enkelt ord som sa det godt 🙂
Lovelyliller.com:
Bakesøndag <3
Marit:
Det var fantastisk godt 🙂
Lidenskap for ein sunn livssti:
Det er jo epletid og nå må eplene nytes 😉
God søndag 🙂
nam ! såg godt ut 🙂
Å, herrejemini, dette så godt ut!:D
Det såg nydelig ut! Trur eg må sjekke innholdet i kjøkkenskapet og prøve meg på nåke liknande 😉
yummy!!
så veldig gode ut. Smakte sikkert høvelig digg ja. Jeg har sel bakst i ovnen nå. gleder meg til å gommle. ha en fin kveld 😀
Martine:
Johannesbrødkjernemel 🙂
Fiberhusk kan også brukes.
Det så veldig godt ut 😉
Ååh, den ser jammen god ut. Lurer bare på hva jbk-mel er? 🙂
Åh, du lager så fantastisk mykje godt Kristine 🙂 Desse er herved kopiert til kokeboka mi:) ELSKER bakst med eple i ! Ønsker deg en knallfin søndag 🙂