EPLEMUFFINS OG VANILJEKREM

God morgen kjære dere. Håper helgen behandler dere pent.
Søndag er ofte bakedag hos meg. Ettersom jeg er på Norefjell får jeg ikke bakt noe i dag, men jeg kan vise dere disse deilige eplemuffinsene som jeg laget på onsdag. 

SAMSUNG CSC
Nå som det er høytid for de norske eplene, knasker jeg flere epler om dagen. De er jo så utrolig gode og de fortjener absolutt å bli hyllet i en god bakst….eplekake, eplemuffins, eplepai, ja mulighetene er mange. Valget mitt falt på eplemuffins da det er enkelt og raskt. Vil du virkelig gjøre ekstra stas på denne søndagen, lager du vaniljekrem til også. Jeg skal love deg det blir fest i munnen!

SAMSUNG CSC

Eplemuffins
8 muffins

2 egg
3 ss sukrin+
100 g kesam
1 ts bakepulver
40 g havremel
20 g fiberfin, eller mer mel
20 g vaniljeprotein*
2 epler
1 ss kanel
1 ss sukringold

Bland sammen egg, sukrin+ og kesam. Tilsett så tørrvarene. Rør til en jevn røre. Fordel røren i muffinsformer.
Del eplene i biter og bland med kanel og surkingold. Fordel i muffinsformene og trykk eplebitene litt ned i røren.
Stek på 175 grader i 20 minutter. 
Spis saftige og gode eplemuffins for seg eller topp med vaniljekrem.

*vaniljeprotein kan byttes ut med 20 gram havremel + 1 ss ekstra sukringold

SAMSUNG CSC

Hjemmelaget vaniljekrem

3 eggeplommer
1 ss vaniljepulver, eller 1 vaniljestang
3 ss sukringold
4 dl melk
20 g maizena

Visp eggeplommene til luftig med vaniljepulver og sukringold i en kjele. Rør så inn melken og maizena, og varm alt forsiktig opp under omrøring. Når vaniljekremen begynner å koke, tar du platen av kjelen og lar kremen avkjøles. 
Spis den avkjøle vaniljekremen for seg, den er knall god alene eller for eksempel med frukt og bær, eller topp den på eplemuffinsene. 

SAMSUNG CSCEn saftig og god eplemuffins med vaniljekrem. Så godt!

Kristine ♥ 

12 kommentarer

Siste innlegg