DEILIGE MUFFINS MED VANILJEKREM OG BLÅBÆR

                                                                                                                                                                                      Inneholder add-linker

Endelig er det tid for norske blåbær. Disse superdeilige bærene, søte og gode, proppfylle av antioksidanter. Mmmm…. Jeg har ikke kommet meg ut i skogen å plukket mine egne, men jeg har kjøpt meg et par kurver på butikken. Og de var så gode! Det som derimot er litt dumt, er at de norske blåbærene ufattelige dyre! Jeg hadde egentlig lyst til å bake noe godt med de, men jeg bestemte meg i stedet for å bruke importerte blåbær og heller spare de super gode norske bærene til momsing. Disse deilige muffinsene med vaniljekrem og blåbær har derfor ikke norske bær, men det har lite å si for smaken.

Saftige muffins, en søt og god vaniljekrem med syrlige bær, er en knall god kombinasjon. Bare se på det bildet da dere!


Jeg doblet oppskriften på vaniljekrem, slik at jeg skulle bli sittende med en stor porsjon vaniljekrem. Vaniljekrem er jo kjempe godt i seg selv. Jeg tror det blir en skål med norske blåbær og vaniljekrem i kveld. Men først skal disse muffinsene spises opp!

Vil du kan en enkel variant hvor du ikke lager vaniljekremen selv, kan du bytte den ut med 1 boks vaniljeproteinpudding. Jeg har tidligere brukt Ehrmann proteinpudding som fyll i muffins og det fungerer veldig bra. Eventuelt kan du kjøpe ferdig vaniljekrem, slik som Piano sin.

Blåbær kan du bytte ut med andre type bær eller frukt i biter. Jordbær, bringebær, oppkuttet eple eller pære.


DEILIGE MUFFINS MED VANILJEKREM OG BLÅBÆR

8 stykker

Muffins
3 egg
2 ss sukringold
1/3 salt
80 g mel, jeg brukte 40 g havremel og 40 g speltmel
20 g vaniljeprotein, jeg har brukt french vanilla, eventuelt mer mel
1 ts bakepulver
150 g kesam

Ca 150 g blåbær

Vaniljekrem
4 dl melk
50 g sukringold
1 ts vaniljepulver
40 g maisenna
3 eggeplommer

Start med vaniljekremen.
Varm opp melk med sukringold og vaniljepulver. Miks maisenna med eggeplommene. Tilsett så halvparten av melken i maisenna blandingen. Visp godt så det ikke blir noen klumper. Tilsett så resten av melken. Varm opp blandingen til kokepunktet mens du konstant rører.
La avkjøle.

Lag så muffinsene.
Visp egg og sukringold luftig. Ha i bakepulver, kesam og salt.
Tilsett så tørrvarene.
Ha 1 stor ss av røren i 8 muffinsformer. Legg over 1 ss vaniljekrem. Topp med blåbær.

Stek på 175 grader i 15 -20 minutter.
Avkjøl noe før du spiser.
Topp gjerne med litt sukrinmelis for synets skyld. 


Jeg synes virkelig disse ble super gode og håper du lar deg friste til å ta den en bakerunde og lage deilige muffins med vaniljekrem og blåbær. Kos deg denne søndagen!

 

Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Skal prøve oppskrifta di med epler i morgen. Som eplepai. Det tror jeg blir digg. Takk for inspirasjonen 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg