ENKEL GRILLET KYLLINGWRAPS

Det her spiste jeg til lunsj i dag; enkle grillet kyllingwraps. Jeg ville lage noe ekstra godt, men friskt og lettvint. Hovedelementene i denne retten er egentlig smøreost, helst med paprika og chili, lime og mango. Den kombinasjonen på tortillalefser eller lomper, er du nødt til å prøve! Så kan du bruke andre grønnsaker og bytte ut kylling med andre ting som skinke. 

Som du ser i oppskriften, har jeg brukte grillen når jeg tilberedte kyllingen. Du velge å bruke stekepannen eller stekeovnen i stedet. I stekepannen steker du kyllingen 4 -5 minutter på hver side og i ovnen har du den på 175 grader i 15 – 20 minutter.

Enkel grillet kyllingwraps

Tortillas eller lomper
Kyllingfilet
Lime
Krydder – jeg har brukt salt, pepper, løk- og røkt paprikakrydder
Maiskolbe, valgfritt
Mango
Grønnsaker – jeg har brukt salatblader, cherrytomater, løk og edamamebønner
Smøreost med chili og paprika – denne er god

Press over saften fra limen over kyllingfileten. TIl 1 kyllingfilet, brukte jeg ca 1/3 lime. Ha på krydder. 
Grill kyllingefileten i 3 -4 minutter på hver side til den er gjennomstekt. Grill maiskolben samtidig.
Del grønnsaker i biter og mango i terninger. 
Kutt maisen av maiskolben.  Del kyllingen i skiver. 
Legg lomper eller tortillalefser utover en tallerken. Smør på smøreost om du bruker dette.
Legg på grønnsaker, mango og mais. Topp med kylling.

Skivs gjerne litt lime over rett før servering.

Jeg grillet opp flere kyllingfileter og laget flere kyllingwraps. Resten pakket jeg inn i aluminiumsfolie. Da har jeg matpakke på jobben, samt lunsj eller frokost i morgen. Genial mat som holder seg godt i flere dager!
Enkelt og godt. Perfekt hverdagsmat i mine øyne.

 

Kristine  ♥

8 kommentarer
    1. Karoline
      Heidu. På generell basis ser det ut i fra forskningen som det er lite lønnsomt å være i et kaloriunderskudd når man er i en rehab periode. Rett og slett fordi i et kaloriunderskudd “bygger du ned” kroppen. Og det er jo det motsatte du ønsker. En del forskning viser at det ser ut til å være nyttig å være i et overskudd, men det holder trolig å ligge i vedlikehold. Da får kroppen nok mat og næring til å bygge seg opp. Jeg ville anbefalt deg å heller legge deg på vedlikehold og vente med underskuddet til du blir helt bra 🙂

    2. Lisbeth
      Tenker du på smørosten med pesto? Jeg er ikke superfan av den. Da synes jeg vanlig pesto er bedre. Men smaken er som baken 🙂

    3. Hei! Et lite trenings/kostspørsmål.. Jeg er midt i en rehab-periode etter korsbåndskade, og fokuset mitt er tung beinstyrke tre ganger pr. uke (+ overkroppsøkter og sykling) for å få opp muskulaturen i beinet igjen. I denne sammenheng, kan man i det hele tatt ligge på kaloriunderskudd? Eller bør man ligge på et overskudd? Jeg teller ikke kalorier selv, men jeg ble litt tankefull når jeg begynte å tenke på det.. Og plutselig bekymret for om jeg spiser alt for lite mtp (selv om jeg tviler steeerkt på det, hei matglad <3) at kneet skal bli bra 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg