SJOKOLADEKAKE MED BRINGEBÆRSORBET TIL FROKOST, LUNSJ ELLER KVELDSMAT

                                                                                                                                                                                               Inneholder add-linker

Jeg tørr påstå at jeg nesten alltid har et fult kjøleskap med frukt og grønnsaker, kjøtt, fisk eller kylling, pålegg og annet godt. Jeg er en matglad person og liker å ha et godt utvalg i kjøleskapet. Da må jeg også legge til at selv om jeg oftest har et fullt kjøleskap, kaster jeg aldri mat. Mine power bowls og matpakker består ofte av rester, noe som gjør at jeg får brukt opp alt jeg har. I går var plutselig kjøleskapet nesten helt tomt. Jeg vet ikke helt hva som har skjedd annet enn at jeg har jobbet mye denne uken og hatt det hektisk. Da jeg kom hjem sulten fra jobb i går kveld, stod jeg der som et spørsmålstegn. Hva skal jeg lage til kveldsmat? Da laget jeg sjokoladekake med bringebærsorbet.

Denne sjokoladekaken er full av næring, proteiner og fiber. Bringebærsorbeten tilfører ekstra med vitaminer. Selv om det ser ut som en dessert, er det et fullverdig måltid som kan spises både til frokost, lunsj eller kveldsmat. Også smaker det så godt da! Kake til kveldsmat er jo ikke feil!

Sjokoladekake med bringebærsorbet til frokost, lunsj eller kveldsmat
Til 1 porsjon

Sjokoladekake
1 egg

40 g havremel
1 ss speltmel, eller mer havremel
20 g sjokoladeprotein, jeg har brukt double rich chocolate
2 ss kakaopulver

1 ts sukringold
1/5 ts vaniljepulver, kan sløyfes
Bittelitt salt

2 ss eplemos, kan sløyfes
Væske, jeg brukte melk, vann fungerer også

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Tilsett nok væske til at du får en tykk kakerøre. Jeg brukte litt over 0,5 dl melk.
Ha røren i en form. Jeg brukte en rund kakeform med 10 cm i diameter.
Stek på 175 grader i 12 -15 minutter.
Avkjøl noe.


Bringebærsorbet

1/2 frossen banan
150 g frosne bringegær
1 ss sukrinmelis
1 ss sitronsaft, kan sløyfes

Mos ingrediensene med en stavmikser eller blender.
Server med en gang eller sett i fryseren til den skal serveres.

Når du skal spise kaken topper du den med bringebærsorbet.

Jeg toppet med kakaonibs, cashewnøtter og granateple.  Nam!

Det var kveldsmaten sin altså! Et måltid som tar litt lenger tid å lage enn hva jeg normalt bruker på en lunsj, men som er så verdt det. Smaksløkene blir skikkelig happy!
God fredag og god helg dere. 


Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Caroline
      Nå er det såpass lenge siden jeg har slitt med overspising, 5 -6 år, slik at jeg vet ikke om jeg har noe nyttig å komme med. Det jeg har å si, har jeg skrevet og filmet om allerede.

    2. Hei. Hadde blitt så glad om du kunne skrevet et innlegg om overspising, hvordan man kan unngå det osv. Ser du har skrevet om det før, men leser gjerne et til! 😀 God helg!!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg