HVORDAN SER EN TYPISK CROSSFIT ØKT UT

                                                                                                                                                                                          Inneholder add-linker

Etter at jeg begynte på crossfit, har jeg fått mange spørsmål om dette, hvordan crossfit foregår og hvordan en typisk crossfit økt ser ut.

Når du kommer til en boks – en boks er et crossfit “treningssenter”, stedet der crossfit gjøres, blir du presentert for dagens wod. Wod står for Workout Of the Day, altså dagens treningsøkt. Hvordan dagens økt ser ut, vil variere fra dag til dag, da det er forskjellige wod’er hver eneste dag. Derimot er dagens wod lik hele den aktuelle dagen. Det vil si at om du går på to wod’er på samme dag, for eksempel morgen og kveld, vil du komme til samme treningsøkt. Går du derimot på en økt i dag og en i morgen, vil det være forskjellige treningsøkter.

Jeg har på meg Rockaway tights, Power tank og Mesh sports bh.

Dagens wod, varer stort sett i 45 -60 minutter, og er oftest delt opp i tre deler, oppvarming, teknikk- styrkedel og en metcon.

Wod’en starter alltid med oppvarming instruert av instruktøren. Her gjør man ofte spesifikke øvelser, vist av instruktøren, og jobber med mobiliteten, samt får varmen i kroppen. Etter oppvarmingen bruker en gjerne 10 -20 minutter på teknikk- styrkedelen, hvor instruktøren går igjennom den eller de øvelsene det skal fokuseres på, for eksempel en clean. Deretter utfører du den. Mens du gjennomfører denne, følger instruktøren med og kommer med tilbakemeldinger. Wod’en avsluttes med en metcon. Metcom står for metabolic conditioning, er den delen av økten hvor du jobber med utholdenhet og kondisjon. Det er ofte det mange forbinder med crossfiit, når man gjør burpees, hopper over bokser, puster og peser. Stort sett inneholder en wod kun 10 -20 minutter med en såkalt metcon. Torsdager og søndager derimot, er egne ‘conditioning days’, hvor det kun er utholdenhet i fokus. Disse to dagene består dagens wod av en oppvarming og en lengre eller flere kortere metcons på totalt 20 -30 minutter.

Det som også er genialt med crossfit, er at dagens wod kan tilpasses og skaleres til akkurat ditt nivå. Jeg klarer for eksempel ikke handstand push ups, kipping pull ups eller double unders. Da gir instruktøren skalerte øvelser som jeg kan gjøre.

Underveis i timen går instruktøren rundt og veileder de som er på timen. Som ny har jeg virkelig blitt positivt overrasket over hvor god veiledning og hvor mange tips de kommer med. På de få ukene jeg har trent crossfit, har løftene mine og teknikken min allerede blitt vesentlig bedre på grunn av gode instruktører. Hjertelig takk til dere!

Crossfittimen jeg var på i dag, så slik ut:
10 minutter oppvarming.
Snatch. Her skulle vi gjøre gode repetisjoner og cirka 5 sett hvor vektene økte hvert sett.
12 minutter amrap bestående av 8 power snatches og 200 meter løping.

Som du ser består økten altså av oppvarming,  en teknikk- / styrkedel hvor vi gikk igjennom øvelsen snatch, samt en 12 minutters metcon.

Håper du ble litt klokere på hvordan en crossfit økt kan se ut. Og kanskje du også ble inspirert til å prøve crossfit. Du vil ikke angre. Det er så gøy!

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg