PIZZA I HELGEN

SAMSUNG CSC
Pizza i helgen, er aldri ikke feil. Eller, pizza blir vel i grunn aldri blir feil. Det smaker godt uansett! 

SAMSUNG CSC
I går kveld fikk jeg middagsbesøk og slo til med denne deilige pizzaen. En proteinrik variant med grov bunn og enkel speltbunn, toppet med masse fyll. Fyllet er det beste etter min mening!
Mmmm. Dette er en knall god pizza. Vi var to stykker og det lå kun igjen ett stykke etter middagen! Denne burde du prøve i helgen!

SAMSUNG CSC

Pizza til helgen, eller hvilken som helst annen dag 
1 langpanne

Bunn
3 dl speltmel
1 dl fiberfin*
1 dl havremel**
1/2 ts salt
1/2 pakke gjær
2,5 dl vann

Bland sammen alle tørrvarene. Ha så i vann. Tilsett eventuelt litt mer væske om deigen blir tørr. Den skal bli smidig og lett å jobbe med. Kjevl ut deigen på et bakepapir.
Skru på ovnen på 225 grader og la bunnen heve i 10 -15 minutter mens ovnen blir varm. Stek så på nederste rille i 10 minutter.

*fiberfin kan byttes ut med mer havre- eller speltmel
**havremel kan byttes ut med mer speltmel

Fyll
1 boks hakkede tomater
1 liten boks tomatpure
3 ss ketchup
1 ts sukrin
Krydder; oregano, pepper, kanel
400 g karbonadedeig
Finhakket hvitløk og chili
1 rødløk
4- 5 champignoner
100 g bacon 
Masse ost

Stek karbonadedeig med hvitløk, chili og kanel. Ha over hakkede tomater, tomatpure, ketchup, sukrin, krydder og hakket løk. Smak deg til med krydderet. La sausen koke i minimum 10 minutter. Jo lenger den koker, jo bedre blir den.
Del bacon i biter og sprøstek det. 
Skær champignon og rødløk i skiver. 
Ha sausen over bunnen.
Legg på baconskiver, rødløk og champignon. Strø over revet ost. Her har jeg brukt lettere jarlsber og litt mozzarella.
Stek på 225 grader på nest nederste rille i 15 minutter. 

SAMSUNG CSC
Blir det pizza på deg i helgen?
Uansett, så håper jeg du får en gøyal fredagskveld :grin: 

Kristine ♥

10 kommentarer

Siste innlegg