Gode sjokoladekaker er en av de tingene jeg aldri kan få nok av. Ei heller bake forskjellige varianter av. En kan vel aldri få nok sjokolade? Denne super enkle sjokoladekaken med glasur bakte jeg på tirsdag og pakket den faktisk med som kosemat på flyturen til Barcelona onsdag morgen. Du kan tro reisefølget mitt var fornøyd når jeg plutselig trakk opp en matboks med en deilig sjokoladekake!
Hovedingrediensen i denne kaken er faktisk banan! Men den smaker absolutt ikke banan. Bananen gir kaken en deilig, bløt og myk konsistens. Denne er ordentlig saftig og god! Glasuren slang jeg enkelt sammen av diverse ingredienser jeg hadde i skapet. Du kan fint velge å spise sjokoladekaken uten glasur, eventuelt bare ha litt smeltet sjokolade på toppen. Håper det smaker!
Super enkel sjokoladekake
1 rund kakeform
2 bananer, helst godt modne
2 egg
4 -5 ss kakaopulver
3 ss sukringold
1/3 ts salt
3 ss havremel, eventuelt speltmel, hvetemel eller bokhvetemel
1 ts bakepulver
Mos banan og egg sammen med en stavmikser eller foodprosessor. Rør inn resten av ingrediensene. Smak deg gjerne til med kakaopulver slik at du får kaken så mørk som du ønsker.
Fordel røren i en springform.
Stek på 175 grader i 30 minutter.
Avkjøl.
Glasur
100 g kesam*
100 g philadephia*
2 ss sjokoladeprotein
3 ss kakaopulver
2 ss sukrinmelis
Bland sammen og fordel over den avkjølte kaken.
Nyt.
*her kan du velge å bare bruke kesam eller bare bruke phildelphia.
Så saftig og god! Mmm…
Ta deg en bakerunde denne søndagen. Senk skuldrene, gi et familiemedlem eller en venn en god klem og nyt dagen
Kristine ♥
Emilie:
Vil anbefale deg å ha litt kakao i. Sjokoladeprotein gir ikke en ordentlig kakaosmak. Mulig kaken blir litt tørr uten eggeplomme, men håper det gikk bra for deg 🙂
Så nydelig ut! Står i ovnen nå, laget med sjokoladeprotein istede for kakao og eggehvite istede for hele egg. Så spent, håpe det blir godt. Om det blir, så har hvertfall no guilt kake hver dag på lur i ovnen hihi 🙂 Takk for oppskriften
oda:
Noen ganger er det enkleste det beste 🙂
Sigrid:
Hihi… Gjør det Sigrid 🙂
lisarorvik:
Ja prøv deg på den Lisa 🙂
Janne:
Ja, knall god 🙂
Kristin:
20 eller 21 cm 🙂
Beatr:
Falt kaken i smak? Håper det Beate 🙂 Brødform fungerer jo super det! Og takk for fine ord. Ha en god mandag 🙂
Ida Maria:
Å, så herlig å høre Ida Maria 🙂 Nå ble jeg glad!
Trine Halvorsen:
Håper du koste deg Trine 🙂
Statera Marit Ebeltoft:
Den blir bløt, men ikke klissete 🙂
Nam så deilig! Ser ikke klissete ut heller til tross for bananen 🙂
Denne skal lages i kveld! Gleder meg😄😄😄
Laga med en gang. Hadde alle ingrediensene. Sykt god kristine. Takk for så mange digge oppskrifter :-):-)
Allerede kake i ovn (i brødform, fordi det var det eneste jeg hadde i hus – som for så vidt funker utmerket), og glasur klar i kjøleskapet. Elsker å oppdage oppskrifter på bloggen din hvor jeg har alle ingrediensene i hus på en søndag. Samboeren er glad og. Hehe. Ha en flott helg videre.
Hei! Hva er diameteren på springformen du brukte?
Så sykt digg!!
Denne oppskriften måtte jeg lagre, så kjempe godt ut 🙂
Løpe inn på kjøkkenet og lage med en gang 😛
nam!! så digg og enkle ingredienser! denna ska prøvast 😀