SUPER ENKEL SJOKOLADEKAKE MED GLASUR

SONY DSCGode sjokoladekaker er en av de tingene jeg aldri kan få nok av. Ei heller bake forskjellige varianter av. En kan vel aldri få nok sjokolade? Denne super enkle sjokoladekaken med glasur bakte jeg på tirsdag og pakket den faktisk med som kosemat på flyturen til Barcelona onsdag morgen. Du kan tro reisefølget mitt var fornøyd når jeg plutselig trakk opp en matboks med en deilig sjokoladekake! 

SONY DSCHovedingrediensen i denne kaken er faktisk banan! Men den smaker absolutt ikke banan. Bananen gir kaken en deilig, bløt og myk konsistens. Denne er ordentlig saftig og god! Glasuren slang jeg enkelt sammen av diverse ingredienser jeg hadde i skapet. Du kan fint velge å spise sjokoladekaken uten glasur, eventuelt bare ha litt smeltet sjokolade på toppen. Håper det smaker!

Super enkel sjokoladekake
1 rund kakeform

2 bananer, helst godt modne 
2 egg
4 -5 ss kakaopulver
3 ss sukringold
1/3 ts salt
3 ss havremel, eventuelt speltmel, hvetemel eller bokhvetemel
1 ts bakepulver 

Mos banan og egg sammen med en stavmikser eller foodprosessor. Rør inn resten av ingrediensene. Smak deg gjerne til med kakaopulver slik at du får kaken så mørk som du ønsker. 
Fordel røren i en springform.
Stek på 175 grader i 30 minutter.
Avkjøl.

Glasur
100 g kesam*
100 g philadephia*
2 ss sjokoladeprotein
3 ss kakaopulver
2 ss sukrinmelis

Bland sammen og fordel over den avkjølte kaken. 
Nyt.

*her kan du velge å bare bruke kesam eller bare bruke phildelphia. 

SONY DSCSå saftig og god! Mmm…
Ta deg en bakerunde denne søndagen. Senk skuldrene, gi et familiemedlem eller en venn en god klem og nyt dagen :grin:

Kristine ♥ 

20 kommentarer

Siste innlegg