Jeg har hatt den produktive morgenen! Jeg våknet grytidlig, og ettersom det er søndag, måtte jeg starte dagen med en bakerunde. Som alltid! Denne rosa og deilig ostekaken stod og stivnet i kjøleskapet mens jeg jobbet en drøy time med online pt -kundene mine og så dro jeg avgårde på hytten, hvor jeg allerede er kommet frem. Nå er det bare å nyte resten av søndagen og fridagen imorgen. Herlig!
Rosa ostekake
6 -8 muffinsformer eller 1 kakeform
Bunn
4 ss mandelmel
1 ss sukringold
1/2 ts kanel
1/3 ts salt
2 -3 ss melk eller vann
Ostemasse
200 g frosne kirsebær, eller andre bær
200 g kesam
200 g philadephia
5 dråper stevia vanilje, kan sløyfes
2 ss sukrinmelis
2 ss sukringold
3 plater gelatin
2 ss varmt vann
Gelelokk
200 g kirsebær, eller andre bær
3 plater gelatin
0,5 dl varmt vann
Start med bunnen. Bland sammen alle ingrediensene. Tilsett nok veske til at det blir en tykk konsistens alla marsipan. Trykk massen utover i muffinsformene, eventuelt en stor kakeform.
Lag så ostemassen.
Tin bærene i en kjele eller i mikrobølgeovnen. Bland de tinte bærene og væsken bærene avgir, med kesam, philadephia, sukrinmelis, sukringold og stevia. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Smelt den så i 2 ss varmt vann. Tilsett den smeltede gelatinen i ost- og bærblandingen. Hell over bunnene / bunnen. Sett kaldt i minimum 40 minutter.
Når ostemassen har stivnet, lager du gelelokket. Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter og smelt de så i 0,5 dl varmt vann. Ha i bærene og mos alt med en stavmikser. Hell forsiktig over ostemassen. Sett kaldt i minimum 30 minutter.
Kristine ♥
Statera Marit Ebeltoft:
Kirsebær er en favoritt!
Lisbet:
Ja, kirsebær er så syrlig og godt 🙂
Kirsebær er favoritt frukt / bæret mitt så denne må jeg prøve 🙂
ser helt nydelig ut, må se etter kirsebær <3
Sharone:
Frisk, sunt og veldig godt 🙂
Anonym:
Tre lag ja. Geleen er lagt til 🙂
elisebr:
Super godt 🙂
Jeanette:
Det er knall godt. Kirsebær er jo så gode 🙂
Kirsebær og ostekake må være en kjempe kombinasjon 🙂
Så nydelig og god den så ut! 🙂
Har du laget et lag med gele over oste- og bærblanding laget? Altså slik at det er tre lag? 🙂
Det så kjempegodt ut! 😀