ROSA OSTEKAKE

Jeg har hatt den produktive morgenen! Jeg våknet grytidlig, og ettersom det er søndag, måtte jeg starte dagen med en bakerunde. Som alltid! Denne rosa og deilig ostekaken stod og stivnet i kjøleskapet mens jeg jobbet en drøy time med online pt -kundene mine og så dro jeg avgårde på hytten, hvor jeg allerede er kommet frem. Nå er det bare å nyte resten av søndagen og fridagen imorgen. Herlig!

Over til bakerunden i morges. Siden solen skinner og gradestokken stiger, ville jeg ha noe lett og friskt. Da falt valget på ostekake. En rosa ostekake med deilige og syrlige kirsebær. Du kan naturligvis bytte ut kirsebærene med andre bær som bringebær, jordbær eller blåbær, men jeg vil virkelig anbefale deg å prøve kirsebær i ostekaken. Jeg har kjøpt mine frosne på Meny. Kirsebær gir en ganske kraftig, søt og syrlige smak, og resultatet blir virkelig super godt. Håper du lar deg friste :grin: 

Rosa ostekake
6 -8 muffinsformer eller 1 kakeform 

Bunn
4 ss mandelmel
1 ss sukringold
1/2 ts kanel
1/3 ts salt
2 -3 ss melk eller vann

Ostemasse
200 g frosne kirsebær, eller andre bær
200 g kesam
200 g philadephia
5 dråper stevia vanilje, kan sløyfes
2 ss sukrinmelis
2 ss sukringold
3 plater gelatin
2 ss varmt vann  

Gelelokk
200 g kirsebær, eller andre bær
3 plater gelatin
0,5 dl varmt vann

Start med bunnen. Bland sammen alle ingrediensene. Tilsett nok veske til at det blir en tykk konsistens alla marsipan. Trykk massen utover i muffinsformene, eventuelt en stor kakeform.

Lag så ostemassen.
Tin bærene i en kjele eller i mikrobølgeovnen. Bland de tinte bærene og væsken bærene avgir, med kesam, philadephia, sukrinmelis, sukringold og stevia. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Smelt den så i 2 ss varmt vann. Tilsett den smeltede gelatinen i ost- og bærblandingen. Hell over bunnene / bunnen. Sett kaldt i minimum 40 minutter. 

Når ostemassen har stivnet, lager du gelelokket. Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter og smelt de så i 0,5 dl varmt vann. Ha i bærene og mos alt med en stavmikser. Hell forsiktig over ostemassen. Sett kaldt i minimum 30 minutter. 

Nå skal jeg ta med ostekaken og sette meg i solveggen. Nyt denne nydelige søndagen!

Kristine   

12 kommentarer

Siste innlegg