SJOKOLADEKAKE MED KARAMELL

                                                                                                                                                                                                                                  Inneholder add-linker

God søndagsmorgen skjønninger ♥ Ettersom jeg er på Norefjell, blir det ikke noe baking på meg i dag, men jeg kan friste med denne magisk gode sjokoladekaken med karamell som jeg laget tidligere i uken.

 Sjokoladekake toppet med karamell. Trenger jeg egentlig å si mer? Sjokolade er godt. Karamell er godt. Sammen blir det rett og slett fantastisk godt!  Sjokoladekaken er saftig og god, og du kan servere den uten karamell, men jeg vil anbefale deg å lage karamellen på toppen. Det ble bare så utrolig godt sammen. Jeg serverte kaken til en venninne mens vi drakk kaffe. I løpet av en drøy time hadde vi spist opp hele! Håper du lar deg friste. 

Sjokoladekake med karamell

Sjokoladekake
2 egg
4 ss sukringold
25 g smeltet smør
100 g kesam
30 g kakaopulver
1 ts bakepulver
1/4 ts himalayasalt, eventuelt annet salt
1/3 ts vaniljepulver, kan sløyfes
30 g havremel
30 g speltmel, eventuelt annet mel

Pisk egg og sukringold lett sammen. Ha så i resten av ingrediensene. Tilsett eventuelt litt væske om røren blir tykk. Den skal ha browniedeig konsistens. Ha røren i en kakeform. Jeg brukte en rundt form med 20 cm i diameter.
Stek på 175 grader i 15 minutter.
Avkjøl i formen. 

Karamell
1 boks vikingmelk
1 ss sukringold
1 ss fibersirup

Ha alle ingrediensene i en bolle. Kok karamellmassen i mikroen på full guffe i 8 – 12 minutter. Du må ta ut bollen å røre om et par ganger underveis. Pass på at karamellen ikke svir seg på slutten. Karamellen er ferdig når den har fått mørkere farge og blitt seig i konsistensen. 
Du kan også koke karamellen i en kjele. Da må den kokes i 30 -40 minutter. 
Hell karamellen over kaken. La karamellen stivne før du skjærer i kaken. Dette tar ikke mer enn 5 -10 minutter.
Nyt!


Jeg toppet sjokoladekaken med karamell med litt smeltet . Det gjorde den ekstra fin å se på. Og kaker smaker ofte enda bedre når de ser fine ut! 


La deg friste! Løp inn på kjøkkenet, ta deg en bakerunde og lag denne sjokoladekaken med karamell :razz: Håper det smaker!

Kristine ♥ 

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg