Jeg har en absolutt favoritt hverdagsmiddag som jeg spiser stort sett hver uke; hel kylling med grønnsaker og poteter. Jeg kjenner jeg blir sulten igjen bare av å se på bildet. Det er så godt. Og ikke minst enkelt og sunt!
Årsaken til at dette er min absolutte favoritt middag er fordi det er enkelt og skuddsikkert. Jeg skjærer alle grønnsakene i biter, legger over kyllingen og putter det hele inn i ovnen til steketermometeret piper. I mellomtiden kan jeg gjøre noe helt annet!
Når jeg lager hel kylling med grønnsaker og poteter, har jeg middag i flere dager. Etter jeg har spist, pakker jeg inn restene i en stor luftett boks. Da holder restene seg godt i flere dager. For meg holder en slik porsjon som du ser under, til middag i 2 -3 dager avhengig av størrelsen på kyllingen.
Min absolutte favoritt hverdagsmiddag – hel kylling med grønnsaker og poteter
1 hel kylling
Krydder
Jeg foretrekker det enkelt med salt og pepper
Ønsket grønnsaker
Jeg bruker stort sett brokkoli, gulrot, rødløk, paprika og tomat
Poteter
Sett stekeovnen på 175 grader.
Del grønnsakene i biter og legg dem på en bakplate.
Del poteter i to og legg dem sammen med grønnsakene.
Skyll kyllingen under kaldt vann og tørk den godt. Ha på salt og pepper på alle sider. Legg kyllingen med brystet ned. Skjær så på begge sider av ryggbenet slik at du kan brette ut kyllingen. Legg kyllingen over grønnsakene.
Sett et steketermometer i kyllingen. Stek på temperaturen er 73 grader. På 175 grader tar dette cirka 1 time for 1 kylling på 1,5 kilo.
Ta ut kyllingen og legg den på en fjøl. La kyllingen hvile i 10 minutter før du skjærer den i biter. Mens kyllingen hviler setter du grønnsakene inn i ovnen og lar dem stå til kyllingen har hvilt ferdig.
Server.
Når det gjelder valg av kylling, vil jeg sterkt anbefale å gå for Stange, Smaalenene gård, Holte eller lignende økologiske produsenter. Disse kyllingene får bedre plass og tid til å vokse, i tillegg til bedre levekår og bedre fòr. Ikke bare gir det en bedre smak og konsistens på kyllingkjøttet, det er også bedre for kyllingene å vokse opp på denne måten. Jeg vet også at Holte har eget gårdsslakteri, slik at kyllingene opplever en mindre stressende slakteprosess og får en mer skånsom avsluttning på livet. Dyreveldferd er viktig.
Så godt skal jeg si deg! Har du en favoritt hverdagsmiddag?
Kristine ♥
T:
Da kan man også ha bedre samvittighet for å spise kjøttet 🙂
Fantastisk bra at du oppfordrer leserne til å velge produsenter som har fokus på dyrevelferd!:)
Anonym:
Det kan du også gjøre 🙂 Jeg liker min brokkoli best når den tar opp masse av den gode saften fra kyllingen 🙂
Liker ikke sånn militærgrønn brokkoli, så jeg damper den bare lett 🙂
elisebr:
Det er en klassiker, ja. Spesielt med parmesanost 🙂
Ida Maria:
Det er viktig å tenke på dyrene også <3
Anonym:
Nei. Kyllingen fragir mye kraft, så de får veldig god smak uten krydder 🙂
Hanne:
Å, det er hyggelig å høre <3
Du stråler sånn 😀
Krydrer du grønnsakene noe?
Stor pluss for at du tar med dyrevelferd <3
Så godt det så ut! 🙂 Jeg elsker spaghetti og kjøttdeig med permasanost 🙂