Enkle og gode hverdagsmiddag går det mye av hos meg. Ettersom jeg kun er en person, foretrekker jeg også middager jeg kan lage i store porsjoner, som holder seg godt i kjøleskapet og som kan varmes opp, slik at jeg har mat til flere dager. Enkel lakseform er blitt en favoritt hos meg. Det er en knall god middag, som ikke krever mye arbeid og som ordner seg selv i stekeovnen mens jeg kan gjøre noe helt annet.
Denne middagen har jeg også servert til hele familien når jeg ba de på middag. Lakseformen falt i smak hos liten og stor. Ost, rømme og sitron, gjør laksen mer spennende og likenes selv for barn….eller voksene som ikke er så glad i fisk.
Enkel lakseform
Til 2 porsjoner
Grønnsaker, jeg har brukt 1 pose frossen lapskausblanding, 1 gul løk og 3 gulrøtter
4 poteter
4 laksefileter
En dæsj revet ost
2 -3 ss rømme, eventuelt kesam
Salt og pepper
1/2 sitron
Del løk og gulrøtter i biter. Del potetene i båter. Fordel grønnsaker og poteter utover en ildfast form. Ha på salt og pepper. Stek på 200 grader i 20 minutter.
Ta så ut formen. Legg over laksefiletene. Strø over ost og legg på noen klatter rømme. Press over saften fra sitronen. Ha formen tilbake i ovnen. Bruker du frosne laksefileter, vil steketiden være omtrent 20 minutter. Er laksefiletene ferske eller tint, holder det med en steketid på cirka 12 minutter.
Server.
En sunn, næringsrik, god og enkel middag. Akkurat slik jeg liker det!
Om du er som meg, og har laget enkel lakseform til flere dager, lar du middagen avkjøles i formen før du har restene over i en lufttett boks. Dagen etter kan du enten spise middagsrestene kalde eller varme de i mikrobølgeovnen eller stekeovnen. Restene vil holde seg 3 -4 dager i kjøleskapet.
God middag
Kristine ♥
livetmitt93:
Det er det også 🙂
Cecilie Therese Kristiansen:
Enkelt, sunt og godt 🙂
Marianne:
Håper det smaker 🙂
From Fat To Fab:
Ja, gjør det 🙂
Anonym:
Jeg synes det er best med fersk 🙂
Er det best med fersk eller fryst Laks?
Den så utrolig god ut; må testes! 🙂
Den middagen skal jeg lage 🙂
Dette så nydelig godt ut. Det skal prøves 🙂
dette så godt ut 🙂