Med høysesong for deilige, norske bær, slo jeg til med jordbærmuffins i går. Saftige, søte og gode muffins som er proteinrike og sukkerfrie. Jeg toppet muffinsene med en kremet, frisk og fyldig jordbærglasur. Det var så utrolig godt sammen. Rett og slett en fantastisk kombinasjon!
Muffinsene er i grunn så gode i seg selv, at det ikke er nødvendig med glasur om du ikke har ingrediensene tilgjengelig. Likevel synes jeg at glasuren gjør at muffinsene ser ekstra smakfulle ut, og ikke minst, setter det en ekstra touch på smaken. More is better, eller hva?
Jordbærmuffins med jordbærglasur
Til 8 -10 stykker
Jordbærmuffins
2 egg
60 g sukringold
200 g kesam
40 g havremel
20 g vaniljeprotein*
20 g speltmel
1 ts bakepulver
Ca 150 jordbær
Pisk egg og sukringold lett sammen.
Tilsett resten av ingrediensene utenom jordbærene og rør godt.
Del jordbær i biter. Rør forsiktig inn i muffinsrøren.
Fordel røren i muffinsformer.
Stek på 175 grader i 20 minutter.
Jordbærglasur
200 g phildephia
150 g jordbær
20 g vaniljeprotein, kan sløyfes
3 ss sukrinmelis
Mos jordærene med en gaffel eller stavmikser. Bland så sammen med phildephia, vaniljeprotein og sukrinmelis.
Smak deg gjerne til slik at du får riktig søtsmak etter dine preferanser.
Fordel over muffinsene.
*vaniljeprotein kan byttes ut med 20 g mel og 1 ts ekstra søtning
Disse er like perfekte til kveldsmaten som til kaffekosen. Eller gjør som meg i dag, ta de med ut og nyt deilige jordbærmuffins med jordbærglasur i solskinnet.
Håper det smaker
Kristine ♥
Carina Lie:
Takk og ha en fin mandag 🙂
June:
Hihi…
Anonym:
Moste jordbar 🙂
Line:
Jeg bruker mager, men du kan veldige 🙂
Bruker du vanlig kesam eller mager?:)
Hva har du oppå frostingen?
Nam. Nå ble jeg sulten 🙂
Bra innlegg! Ha en fin helg videre 🙂