Super sunne, super gode og super enkle knekkebrød
Jeg har prøvd meg på hjemmelaget knekkebrød.
Ikke bare er det fantastisk godt og sunt, det er også overraskende enkelt.
Super knekkebrød
2 kopper jyttemel
2 dl linfrø
2 dl solsikkefrø
2 kopper havrekli
2 kopper havregryn
2 kopper sesamfrø
2 ts salt
7 kopper vann
En kopp tilsvarer cirka 3 dl.
Ha alt i en stor bolle og rør godt sammen.
Røren blir ganske klissete.
Fordel røren på bakepapirkledd langpanne.
Trykk røren utover. Et godt tips er å bruke en våt spiseskje til å “smøre” røren tynt utover.
Jo tynnere du får røren, jo sprøere og bedre blir knekkebrødene.
Jeg fikk 6 fulle brett.
Skjær formen på knekkebrødene med en pizzaskjærer.
Stek på 180 grader i 40 minutter, før du skrur ovnen ned til 100 grader og steker i ytterligere 30 minutter.
Brekk opp knekkebrødene og avkjøl på rist.
Kristine ♥
Hvordan blir disse under oppbevaring? Og hva oppbevarer du de i? Mine blir alltid sprø etter steking, men med en gang de legges i en boks blir de mykere 🙁
Maria:
Jeg har ikke regnet på det dessverre.
Håper det smaker 🙂
tjukkebollefeita:
Det er både sunt og godt 🙂
lovelyliller.com:
Ja, det er kjempe godt, sprøtt og deilig 😀
marathondream:
God mat er viktig 😉
Maren Malvik:
Det er godt og veldig enkelt å lage 🙂
Anonym:
Ja, gjør det 🙂
Sunn mat og trening:
Gjør du? Da blir det mer brødaktig, gjør det ikke?
Det viktigste er jo at du synes maten er god 🙂
I:
Takk for tipset.
Gode mat / oppskrifts tips tas alltid i mot med et stort takk 🙂
Brunost og syltetøy er og forblir min store favoritt, men gulost med sursøt sennep er heller ikke så verst 😉
Ele:
Veldig godt og grovt 🙂
Henriette:
Det har jeg ikke regnet ut. Si gjerne ifra om du gjør det 🙂
SuperRosa!!:
Helt enig 🙂 Og disse blir jeg i tilegg mett av, noe jeg ofte ikke blir av kjøpe knekkebrød.
benedictestrening:
Håper de faller i smak hos deg også 🙂
Helene Drage:
Ja, veldig gode 🙂
Lila:
Det var de så absolutt. Og de har mindre karbohydrater og sunt fett 😉
miriamsl:
Helt sant. To fluer i en smekk 😀
Maria:
Hei Maria. Tusen hjertelig takk for en kjempe koselig kommentar <3
Jeg prøvde å legge igjen en god klem på bloggen din, men fikk det ikke til. Kanskje det er noe du må rette opp? En innstilling eller noe? Uansett, jeg har troen på at du kan komme deg ut av sykdomen. Det virkelige liv er så mye bedre. God klem <3
Ina:
Jeg skal ha i gresskarfrø nestegang 🙂
Blåbærknekkebrød hørtes ikke så verst ut det heller. Ha en god natt 🙂
Disse kunne jeg tenke meg å prøve:-) Vet du hvor mange karbo og kcal det er i de ferdige knekkebrødene?
Hjemmelaget knekkebrød er superpopulært her i huset, men det er jo så godt, så kanskje ikke så rart:p
hærlig. lagde selv knekkebrød for noen dager siden. spiste opp alle samme kvelden. er virkelig nydelig!
så mye godt du lager : D
hjemmelagde knekkebrød er så godt!
Ja, de skal prøves 😀
Jeg er rar, men jeg liker faktisk hjemmelagde knekkebrød best myke og tykke! 😛
Takk for (bakst)oppskrift! Supert! Skal prøves! – Som en kommenterer overfor her; gresskarkjerner gir kjempegod smak i bakst så det anbefales å legge til oppskriften 😉
Hjemmelaget knekkebrød med masse smør og ost er bare sååå godt! Nam, nam <3
Mmmm…så god ide å prøve med jyttemel 🙂
ahh, så herlig ut! 🙂 vet du hvordan næringsinnholdet i knekkebrødene er?
Hjemmelaget knekkebrød smaker SÅ mye bedre enn de i butikk!
Slike skal jeg lage idag! Jeg er helt avhengig av de hjemmelaga knekkebrøda mine!
Den oppskriften har jeg prøvd tidligere, den er kjempegod 🙂
Nam disse swå gode ut:)
namnam, hjemmelagde knekkebrød er utorlig godt og ikke minst sunt 😀
Åh – det er så godt med hjemmelaga knekkis! Bedre enn potetgull 😉 Ville også si at du er en stor inspirasjon! Har fulgt deg lenge, og endelig starta egen blogg.. Linker til deg i min første post og blogglisten min, håper det er greit! 🙂
Her hjemme har vi også bakt knekkebrød, men
vi hadde også gresskarfrø i, noe som gjorde dem kjempe gode.
Første gang vi bakte dem, hadde vi kun havregrøt’s poser med blåbær smak,
så det ble blåbær knekkebrød 🙂 Hehe
Ha en fin dag da 🙂