Inneholder add-linker
Bakesøndag. Det er blant mine faste søndagsrutiner! I dag startet jeg dagen med en stor kopp kaffe og baking, samtidig som jeg trallet rundt i morgenkåpen på kjøkkenet.
Jeg hadde noen godt modne bananer og da ble det naturlig nok banankake som ble resultatet. Jeg sette en ekstra prikk på kaken ved å toppe den med bananskiver og sjokoladebiter. Så godt! Jeg fikk Per Øystein til å over for å godkjenne smaken. Vi satt å smasket til oss kake begge to. Denne ble skikkelig saftig og god!
Saftig banankake
Til 1 rund form
2 bananer
2 egg
100 g kesam
2 ss sukringold
1 ss fibersirup, eventuelt mer sukringold
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
50 g havremel
30 g bokhvetemel, eller annet mel som speltmel eller hvetemel
30 g vaniljeprotein, eller mer mel
Ca 60 g mørk sjokolade, jeg brukte denne
Ha 1 og 1/2 banan i en bolle. Du skal spare 1/2 banan til toppen av kaken.
Mos 1 og 1/2 banan sammen med eggene med en stavmikser. Eventuelt kan du bruke en foodprosessor eller blender.
Ha så i resten av ingrediensene utenom mørk sjokolade.
Hell røren i en form.
Del den siste 1/2 bananen i skiver. Grovhakk sjokoladen.
Legg over bananskivene i kakeformen og dytt de litt ned i kakerøren. Strø over hakket sjokolade.
Stek på 175 grader i 30 minutter.
Avkjøl i formen.
På knappe førti minutter har du en skikkelig saftig banankake. Så enkelt, så saftig og så godt!
Hakket sjokolade kan du naturligvis bytte ut med andre ting som for eksempel hakkede nøtter, bær eller tørket frukt. Men jeg slår et slag for sjokolade, for let’s face it – sjokolade er farlig godt!
Håper du lar deg friste og at du får en riktig så fin søndag!
Kristine ♥
Karoline:
Hyggelig at du synes det 🙂
Kamilla Haaland:
Ja, kjempe godt 🙂
Maiken:
Kan tenke meg det blir odt med sjokolade også. Håper det smaker 🙂
Skal prøve å lage denna med valnøtter i kveld. Har ikke sjokolade 😛
Yum!
Du lager så mye godt!!