FAVORITTSALAT FULL AV NÆRING

                                                                                                                                                                                                                                         Inneholder add-linker

Jeg har fått helt dilla på denne salaten! Jeg har spist den omtrent annenhver dag de siste ukene. Den er så god og i tillegg er den full av masse sunne og gode næringsstoffer. 

Salaten består av grønnsaker som base, en proteinkilde, en karbohydratkilde og masse deilig superfoods som topping.
Som base bruker jeg helst noe grønt og næringsrikt som kål eller spinat. I tillegg tilsetter jeg litt tomat, agurk og paprika, eller andre grønnsaker. Deretter har jeg over en karbohydratkilde. Favoritten er, som på bildet, søtpotetbiter som er stekt i ovnen. De blir så søte, sprø og gode! Andre gode karbohydratkilder jeg har hatt i denne salaten er kokt ris, da bruker jeg vanlig hvit ris, kalde kokte poteter, kokt pasta, linser eller lomper som jeg serverer ved siden av. Så legger jeg over en proteinkilde. I dag brukte jeg stekt laksefilet. Egg, bønner og linser, kyllingrester, skinke, andre typer fisk og cottage cheese, er andre proteinkilder som også passer bra.

På toppen har jeg over det som virkelig gjør denne salaten til min favoritt, nemlig gojibær, hempfrø og macadamienøtter. Tilslutt heller jeg over en dæsj økologisk granatepleedikk og strør over litt flaksalt. For en utrolig smakfull, mettende og næringsrik salat. Gojibær, hempfrø, macadamienøtter og granatepleedikk, setter ikke bare mye smak på salaten, men tilfører også masse vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Gojibær minner litt om rosiner i konsistensen, men de smaker mer og er søtere. Disse inneholder masse antioksidanter som har positive effekter på helsen vår. I tillegg er bærene rike på vitamin A, vitamin C, jern, krom, magnesium og enkelte B -vitaminer. Gojibær inneholder faktisk tre ganger så mye jern som spinat. . Gojibær kan dermed være med på å styrke immunforsvaret vårt, samt forebygge hjerte- og karsykdom og Alzheimers. Magnesiumet i gojibærene er blant annet bra for insulinresistens, og kan dermed bidra til å forebygge diabetes.

Hempfrø er små sprø frø, som passer perfekt over salaten, grøten eller over boller med yoghurt og kesam. Frøene inneholder godt med protein, vitamin E, magnesium, samt omega 3 -og -6. Hempfrø inneholder faktisk alle de tjue aminosyrene vi har. Det gjør at de er en god proteinkilde, spesielt for vegetarianere. Hemfrø kan ha positiv effekt på hjertet vårt og beskytte mot frie radikalier. I tillegg smaker de veldig godt!

Macadamienøtter er min favorittnøtt! Ikke bare smaker de utrolig godt, de inneholder mye av det umettede fettet, samt kostfiber, sink kalsium og jern. Fibrene i macadamienøttene er godt for fordøyelsen vår og er med på å forebygge forstoppelse og tykktarmskreft. De sunne fettstoffene som er i nøttene kan også være med på å redusere det dårlige LDL kolesterolet.

Økologisk edikk har fått mye oppmerksomhet i de siste årene. Spesielt da den økologiske, upasturiserte varianten. Denne er rik på mineraler og vitaminer som natrium, magnesium, kobber og C-vitamin. Edikk er alkalisk og kan derfor redusere surheten i kroppen din. I tillegg er rå edikk kjent for å forbedre fordøyelsen ved at den stimulerer enzymaktiveringen, samt øke forbrenningen vår og senke blodsukkernivåene. Denne med granateple er i tillegg veldig god.

Er du ikke så glad i salat, må du prøve denne. Uansett om du er en salatperson eller ikke, er jeg nesten sikker på at denne vil falle i smak. Håper det smaker 😊

 

Kristine ♥

6 kommentarer

Siste innlegg