BLONDIES MED SJOKOLADEGLASUR

                                                                                                                                                                                                    Inneholder add-linker

Nå er jeg ankommet Tyrkia og sitter her i bikinien med en kopp kaffe. Vi kom frem sent i går, så jeg har egentlig ikke så mye å melde, derfor vil jeg dele denne oppskriften som jeg laget på fredag. En super god blondies med sjokoladeglasur. Blodnies er en hvit brownies. Rett og slett en seig, deigete vaniljekake. Og det er nettopp det denne kaken her er. Deigete, kjempe saftig, myk og veldig veldig god. Jeg har toppet den med en kraftig sjokoladeglasur. En super god kombinasjon. Magisk rett og slett!

Om du ønsker kan du velge å droppe glasuren. Kakken er såpass god i seg selv. Er det slik at du dropper glasuren på kaken, vil jeg anbefale deg å forsøke å lage glasuren i seg selv. Nam. Den er bare så god! Jeg ble sittende å spise glasuren alene og måtte lage den i to omganger. Mmmm…

I oppskriften har jeg brukt usøtet eplemos både i blondisene og i sjokoladeglasuren. Det høres kanskje rart ut, spesielt i glasuren, men bare prøv det! Eplemos har en mild og søt- syrlig smak, og den har en kremet konsistens. Det gir en smakfull og god sjokoladeglasur med en deilig konsistens, helt uten sukker og masse smør.  Jeg har kjøpt eplemosen her. Du kan også kjøpe eplesyltetøy på butikken eller lage den selv ved å koke epler i biter sammen med litt vann. Jeg vil også tro at det går ann å erstatte eplemos med mos banan eller søtpotetmos.

Blondies med sjokoladeglasur

Blondies
200 g eplemos
100 g mandelmslør, eventuelt annet nøttesmør
30 g havremel
20 g vaniljeprotein, jeg har brukt french vanilla, eventuelt mer mer og søtning
3 ss sukringold
1/3 ts salt
1/3 ts vaniljepulver

Smelt mandelsmøret noen sekunder i mikroen, eventuelt i et vannbad, slik at det blir flytende. Bland med resten av ingrediensene.
Hell deigen over i en form. 
Stek på  175 grader i 25 min.
Avkjøl i formen.

 

Sjokoladeglasur
100 g eplemos
50 g kakaopulver
2 ss sjokoladeprotein, jeg har brukt double rich chocolate, eventuelt litt mer kakaopulver og sukrinmelis
1 ss smeltet smør
1 ss stor agavesirup, eventuelt fibersirup eller honning
Bittelitt salt
 1/3 ts vaniljepulver

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle eller skål.
Smak deg til med søtningsmiddel og kakaopulver slik at du får riktig kakao- og søtsmak etter dine preferanser. 
Vil du ha en mer flytende glasur, tilsetter du mer eplemos. Vil du ha en fastere glasur, tilsetter du mer kakaopulver og sjokoladeprotein.
Ha glasuren over den avkjølte kaken.

Spis!

Nå venter stranden for min del.  Feriemous er i gang! Håper du får en fin fin søndag.

 

Kristine ♥

2 kommentarer
    1. Den så skikkelig god ut. Jeg har mye plommer. Tror du jeg kan bruke plommemos?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg