PROTEINRIKT HAVRE OG SPELTBRØD

I dag startet jeg dagen med å bake brød. Nybakt brød er så utrolig godt! Jeg har alltid fått høre at jeg er lite norsk når det kommer til matvalg. Brød er typisk norsk og mange spiser det til tre måltider om dagen, frokost, lunsj og kvelds. Selv har jeg aldri vært glad i brød. Som liten ville jeg mye heller ha havregrøt eller frokostblaning fremfor brød. Slik er jeg i dag også. Jeg synes brød fort blir tørt og kjedelig, og det er noe jeg ikke spiser mye av. Nybakt brød derimot. Det er godt, og det spiser jeg mer enn gjerne!

Brødvarianten jeg laget i dag var et enkelt proteinrikt havre og speltbrød. Her er det bare å blande alt sammen og så steke. Ingen elting eller heving. Stort enklere blir det ikke.

Enkelt, proteinrikt havre og speltbrød
Til 1 brød

200 g kesam
6 egg
200 g speltmel
100 g havremel
50 g linfrø, kan sløyfes
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 ts natron, kan sløyfes

Bland alt sammen i en bolle. Her brukte jeg bare en stor sleiv.
Hell røren i en brødform.
Stek på 175 grader i 45 -55 minutter.
Avkjøl i formen.

Det er viktig at brødet avkjøles før du skjærer i det. Brødet er nemlig veldig klissete og deigete når det er helt nystekt. Det er dette som gjør brødet så saftig over lengre tid.
Oppbevar i kjøleskapet i en lufttett pose eller boks. Brødet holder seg godt i 4 -5 dager.

Jeg har akkurat spist noen deilige skiver med lunket, nybakt proteinrikt, havre og speltbrød som jeg toppet med ost, agurk og litt salt, og røkelaks og egg. Mmmm. Hverdagsluksus! 
Ha en super torsdag videre!

 

Kristine  ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg