Sunn og saftig påskekake

Riktig god påskeaften til dere alle.
Jeg har laget en deilig påskekake som jeg ønsker å dele.
Nå som jeg har fri blir det ekstra tid til å stå på kjøkkenet og prøve ut nye oppskrifter, noe jeg synes er kjempe moro. I påsken har det blitt laget både sunne og mindre sunne kreasjoner.
Her kommer en deilig og sunn påskevariant.


Sunn og saftig

PÅSKEKAKE

2 egg
2 eggehvitter
100 g sukrin
50 g kesam
1 appelsin
1 ts bakepulver
30 g mandelmel
15 g fiberfin (tidligere hi-maiz)
20 g bakepro
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme

100 g mager kesam
100 g sukrinmelsi
6 dåper stevia vanilje
1 gelatinplate
Appelsisaft

Skill eggeplommene fra hvitene.
Stivpisk egghvittene med sukrin.
Bland sammen eggplommer, bakepulver, mandelmel, fiberfin, bakepro, kanel og kardemomme. Ha i litt vann til en “deigete”-konsistens.
Vask appelsinen og riv appelsinskallet fint. Press ut appelsinsaften. Bland appelsinskallet og halvparten av appelsinsaften i deigen. Bland så deigen forsiktig i eggehvitene. Rør / pisk rolig og kort så eggehvitene ikke faller sammen.
Stek på 175 grader i 25 minutter.

Bløtlegg gelatinplaten i kaldt vann i 5 minutter. Løs den så opp i 2 ss varmt vann.
Bland sammen sukrinmelis, kesam, stevia vanilje og resten av appelsinsaften fra kaken. Ha så i gelatinplaten og rør godt.
Ha glasuren over den avkjølte kaken, sett kaldt en times tid før servering.
Jeg glemte å ha i gelatinplaten og min glasur ble derfor veldig løs og rennende, og kaken såikke så fin ut.

Pynt gjerne med litt revet appelsinskall eller strimlet, tørket aprikos.

Denne kaken blir så saftig og smakfull at alle vil like den,
selv ikke de som er helsefreaker!

Nyt påskesolen :grin:
Kristine ♥

10 kommentarer

Siste innlegg