SUPERSUNNE KJEKS MED SJOKOLADE

Som forrige helg, ville jeg i dag foodpreppe litt. Da laget jeg klar diverse mat til den kommende uken. Jeg har kokt opp egg, stekt laks, kokt quinoa og potet, wokket grønnsaker og laget supersunne kjeks. Disse kjeksene ble riktignok så gode at jeg har spist opp en del av dem allerede. Jeg tenkte å ha de som snacks eller som et raskt mellommåltid, men det spørs om ikke alle forsvinner i løpet av dagen eller morgendagen!

Supersunne kjeks er laget av banan og havregryn. Så enkelt! I tillegg har jeg tilsatt krydder og sjokolade. Dette er ikke nødvendig, men gir en ekstra god smak. Du kan også bytte ut sjokolade med andre ting som hakkede nøtter eller tørket frukt. Men hallo, hvem liker vel ikke sjokolade? Jeg legger i hvert fall inn et godt ord for sjokoladevarianten.

Supersunne kjeks med sjokolade
12 stykker

2 bananer, helst godt modene
80 g havregryn
Krydder, valgfritt. Jeg har brukt 1/3 ts vanilepulver 1/2 ts salt 1 ts kanel
Ca 50 g hakket sjokolade

Mos bananen med en stavmikser eller en gaffel. Jeg brukte en gaffel.
Rør inn krydder.
Ha så i havregryn og hakket sjokolade. Bland godt.
La røren svelle i 5 minutter.
Lag så 12 klatter på en bakplate.
Stek på 175 grader i 25 minutter.
Avkjøl.
Oppbevar kjeksene i en tett kakeboks eller annen matboks.

Disse supersunne kjeksene blir myke og gode. Nyt de til morgenkaffen, som en del av frokosten, til kveldskos, ha de i matpakken eller med ut på tur.
Kos deg denne søndagen, enten det er med supersunne kjeks eller ikke. Lad opp til en ny uke. Det skal jeg!

 

Kristine  ♥

8 kommentarer

Siste innlegg