STEKT RIS – SUNT, RASKT OG GODT

Jeg har faktisk aldri laget stekt ris. Før i dag riktignok! Dette er en rett som er godt kjent og veldig enkelt. I dag hadde jeg diverse rester som måtte brukes opp, slappe grønnsaker, karbonadedeig, bacon som snart går ut og ris. Dermed ble det stekt ris til lunsj. Og dette var godt! 

Det tok meg knappe ti minutter å lage hele retten. Jeg valgte en asiatisk vri for å få ekstra smak. Det anbefales virkelig. I tillegg toppet jeg med en flytende plomme. Ettersom jeg bruker egg fra en gård i nærheten (veldig frittgående høns), synes jeg den ferske plommen smaker så godt. Om du ønsker, kan du selvfølgelig steke plommen et par minutter.  Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig. Det samme med proteinkilden. Jeg har brukt karbonadedeig og bacon. Det kan du bytte ut med andre ting som skinke, kylling, fisk, svin, bønner eller linser. Ta det du har i kjøleskapet!

Stekt ris – sunt, raskt og godt
1 person

Kokt ris, jeg brukte 2 dl ferdigkokt ris
Ca 100 g karbonadedeig, eller annen proteinkilde
Grønnsaker, jeg brukte 1 håndfull brokkoli, 1/5 squash, 1/4 paprika, 1 håndfull grønnkål, 1 håndfull sukkererter
1/3 løk
1 hvitløksfedd
Et par skiver bacon, valgfritt
Krydder: 1/4 ts paprika, 1/4 ts løk

2 ss soya saus
1 ss østerssaus
1 ss edikk
1/2 ts siratcha, valgfritt 
1 egg

Stek karbonadedeig. Eventuelt annen proteinkilde.
Del grønnsakene i biter.
Ha i brokkoli, løk og squash og stek i 2 -3 minutter. Tilsett resten av ingrediensene utenom egget. Rør godt.
Ha i eggehviten, eventuelt hele egget om du ønsker å steke plommen. Rør godt og la det steke i 1 minutt. 
Ha så blandingen over på en tallerken. Ha over eggeplommen. 
Server.

Jeg toppet med koriander og avokado.
Har du testet stekt ris? En deilig lunsj eller middag som både er enkel, rask, sunn og perfekt om du har rester.

 

Kristine ♥

6 kommentarer

Siste innlegg