Yndige, sunne påskemuffins.
Her har jeg laget deilige muffins med smak av appelsin og kanel og toppet med gul frosting.
Mmmm…
Sunt, proteinrikt og veldig godt.
Påskemuffins
9 stykker
1 egg
2 hvitter
30 g kokosmel, eventuelt mandelmel eller annen meltype
10 g pofiber eller fiberfin
3 ss sukrin
1 ts bakepulver
1 ts kanel
2 ss appelsinsaft
Ca 0,5 dl vann
Stivpisk eggehvitene.
Bland sammen de resterende ingrediensene.
Ved røren inn i de stivpiskede eggehvitene. Her må du bruke lette bevegelser så eggehvitene ikke detter sammen.
Ha røren over i 9 muffinsformer.
Stek i 20 minutter på 175 grader.
Glasur
½ boks philadelphia light
4 ss mager kesam
Sukrinmelis
3 ss appelsinsaft
Gul konditorfarge
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle.
Smør glasuren på muffinsene.
Pynt gjerne med remser av appelsinskall.
Nyt og kos deg.
Disse muffinsene er de beste jeg noen sinne har laget i følge PØ.
Jeg laget disse i går kveld og alle forsvant på en – to -tre.
Før jeg tar langhelg senere i kveld skal jeg slenge sammen en ny porsjon. Denne gangen skal jeg tilsette litt kokosessens i muffinsdeigen og kokosflak i glasuren, da blir det kokosmuffins!
Riktig god påske.
Nyt den med dine kjente og kjære.
Gjerne med en påskemuffins i hånden
Kristine ♥
Samra:
Utrolig koselig å få en slik kommentar 😀
Ok…..jeg elsker deg for denne oppskriften også Kristine hehe 🙂
Anne:
Pofiber og fiberfin fungerer som en annen tørrvare (mel) bare at de har mye mindre kalorier. Du kan bytte de ut mot en tørrvare, mandelmel, speltmel, kokosmel, osv. Fiberhusk er et bindemiddel som binder deigen mer sammen 🙂
Takk for en flott blogg, er mange gode tips:)
Hva kan jeg bruke i stedet for pofiber og fiberfin? Hva er forskjellen på de
og fiberhusk?
nice 😉
De så gode ut 🙂 Ønsker deg og dine en riktig god påske 🙂
Det så godt ut. Må prøves. 🙂
Heisann Kristine! har gått tom for fettredusert mandelmel og lurte på om du vet om det går ann å lage eget fettredusert mandelmel ved feks. å skolde mandlene, kjøre de i blender med kokende varmt vann, for så å presse ut så mye veske man klarer med et håndkle. deretter sette det i ovnen til tørkings i 3 timer og så la det stå over natten. laget mandelmel slik av 500g mandler og endte opp med under 300g mandemel. betyr dette at jeg har klart å fettredusere dette eller er dette annen veske fra mandler? vet ikke om mandler inneholder store mengder vann..
på forhånd takk for svar!
hva blir næringsinnholdet :)??
Så fine:)
Så fantastisk! Du er flink altså!! 🙂 Kos deg masse i Påska!
Åh, så gode de så ut! Skikkelig påskestemningsmuffins:)
De så fab ut. Og såååå sunne =)
nam nam:)
uuh! De så super gode ut!:)
Så dekorative muffins – nam! 🙂
Åh, så herlig! 🙂
Så godt det så ut! 🙂 God påske!
NAM, disse så jo bare helt nydelige ut snuppa:O) !
Håper du koser deg masse med ferie, tenker på deg:)
Stor og god påskeklem fra meg<3
Nam, de så gode ut!