SPRØ OG GODE GLUTENFRIE PEPPERKAKER

Hei og god mandag ♥ I dag titter jeg innom for å dele denne oppskriften på sprø og gode glutenfrie pepperkaker med dere.
Om du følger meg på instagram, fikk du kanskje med deg at jeg bakte pepperkaker på lørdag. Dette var tredje gangen jeg bakte pepperkaker i år. Rett og slett fordi de andre to gangene har jeg mislykkes. Da har pepperkakene smuldret eller ikke smakt spesielt godt! På lørdag derimot, traff jeg endelig blink. Wihi! Da fikk jeg skikkelig sprø og gode glutenfrie pepperkaker!

Dette blir min første jul med cøliaki. Eller, det er stor sannsynlighet for at jeg har hatt cøliaki tidligere, men dette blir min første jul med påvist cøliaki diagnose. Derfor må jeg nå finne nye juleoppskrifter som jeg kan kose meg med. Det blir mye prøving og feiling på kjøkkenet. Men slik er det bare. Jeg synes også det er gøy å prøve og feile. Slik som med disse pepperkakene. Da blir gleden ekstra stor når jeg virkelig får til en bra oppskrift! Disse sprø og gode pepperkakene vil følge meg i flere år fremover. 

Sprø og gode glutenfrie pepperkaker
Til 2 brett

80 g smør
50 g fibersiurp
60 g kokossukker
1/2 dl fløte*
1 ts kanel
3/4 ts nellik
1 ts ingefær
1/2 ts natron
180 – 200 g glutenfri melblanding, jeg har brukt møllerens*

Smelt smøret. Her kan du bruke en kjele eller mikrobølgeovnene. Bland så i fibersirup, kokossukker, fløte, kanel, nellik og ingefær. Rør godt med en sleiv til kokossukkeret er oppløst.
Tilsett så natron og lett av melet. Rør til slutt inn resten av melet. Start med 180 gram. Blir deigen veldig løs tilsetter du litt til. 
La deigen stå i kjøleskapet i minimum 2 timer, gjerne natten over. 
Kjevl ut deigen mens du har litt mel på benken. Stikk ut figurer.
Stek på 200 grader i 7 -9 minutter.
Avkjøl på rist.
Oppbevar i en kakeboks. 

*fløte kan byttes ut med havrefløte eller Gryr for en melkefri variant
**Om du ikke har cøliaki og kan spise gluten, kan du bytte ut den glutenfrie melblandingen med annet mel som speltmel eller hvetemel

Her har du soleklart skikkelig sprø og gode glutenfrie pepperkaker. Jeg er så utrolig glad for at jeg lykkes med denne oppskriften og at resultatet ble såpass bra! Pepperkaker er en must for meg i julen. Varm sjokolade med pisket kremfløte hvor jeg dypper pepperkakene i den varme sjokoladen, er en juletradisjon vi har hatt i min familie så lenge jeg kan huske. Etter at mamma døde har denne tradisjonen blitt enda viktigere for meg. Derfor må jeg ha gode glutenfrie pepperkaker. 
Håper du liker oppskriften.

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg