I går laget jeg en super god middag. Det beste middagen på evigheter. Kjæresten hadde lyst på taco, men ettersom jeg spiser taco så og si hele tiden. Ville jeg lage taco med en vri. Da ble det hjemmelaget enkel pulled chicken taco. Pulled chicken, eller revet taco som det heter på godt norsk, høres veldig avansert ut. Men denne varianten er veldig enkel. Du legger bare ingrediensene i en form, så lager det seg selv i ovnen.
Hjemmelaget enkel pulled chicken taco
Til 3 -4 personer
600 g kyllingfilet
1 boks hakkede tomater
1 boks tomatpure
2 ss tacokrydder
2 medium gule løk
1 buljongterning
2 dl vann
Hakk løken grovt. Ha i en ildfast form sammen med hakkede tomater, tomatpure, tacokrydder, buljongterning og vann: Bland sammen med en skje.
Legg i kyllingen. Ha aluminiumsfolie over formen.
Stek i stekeovnen på 200 grader i 45 minutter. Ta gjerne ut formen halvveis i steketiden og snu kyllingfiletene.
Ta ut formen og bruk to gafler til å rive kyllingfiletene fra hverandre. Bland godt med sausen.
Server.
Revet kylling kan serveres på så mange måter, ikke bare som taco. Ha den i en salat, server i hamburgerbrød som en burger med coleslaw, bruk i lomper, server med ris, over potetmos med syltet rødløk, som pålegg på knekkebrød med en klatt kesam, ja, her er det bare fantasien som setter grenser. Jeg serverte pulled chicken som taco med tortillalefser, salat, tomat, avokado, koriander, mango, rømme og lime. Det var helt magisk godt!
Prøv revet kylling du også. Kanskje du får en ny middagsfavoritt?
Kristine ♥
Kom over denne tilfeldig. Knakende god, ny familiefavoritt.
Lagra drn opsk3ifta. Digg!!