CALZONE

Husker dere blomkålpizzaen jeg laget for en stund tilbake?
Jeg tenkte at det måtte være mulig å lage denne som calzone.  Og, ja! Det fungerte utmerket :grin:
Originaloppskriften finner du her.


Calzone er rett og slett en innbakt pizza.
Ordet calzone betyr opprinnelig bukse på italiensk, noe jeg i grunn synes er litt merkelig.
Bukse – calzone? Jeg ser ikke sammenhengen. Kanskje fordi vi mennesker “baker oss inn” med bukser?!
Uansett, ettersom det er kjøttfri mandag ble det en vegetarversjon av calzonen. Det ble minst like godt!

Blomkål-calzone
Til 1

Calzonebase
1 blomkål, ca 150 g
1 egg
100 g cottage cheese
2 ss mandelmel, eller annet mel
2 ss revet parmesan, kan sløyfes
 Salt og pepper

Fyll
1/2 boks kikerter
1/2 tomat
1/3 rødløk
2 ss tomatpure
1 ts oregano
Ønsket mengde revet ost, jeg brukte cheddar

Del blomkålen i biter og kjør i foodprosessor til du har små biter. Du kan også rive den.
Mos cottage cheese med en stavmikser eller bruk en gaffel.
Ha i egg, mandelmel, parmesan, krydder og blomkål.
Fordel blandingen utover en bakplate og stek på 225 grader i 15 minutter nederst i ovnen.
Legg så på fyllet på halvparten av bunnen og brett den andre halvparten over.
Klem forsiktig kantene sammen.
Stek videre i 10 -15 minutter.
Nyt!


Håper du har hatt en super duper start på uken.
Jeg skal spise opp middagen min og komme meg på trening – endelig!
Mandagstrening med masse energi – here I come :mrgreen:
Jeg fikk spørsmål om jeg ikke kunne vise noen av øvelsene jeg gjør. Jeg har byttet treningssenter og vil ha muligheten til å filme mer fremover, slik at jeg skal prøve å få vist dere diverse treningsfilmer. I mellomtiden vil jeg anbefale dere å ta i bruk YouTube. De har mange flotte videoer som viser utførelse og forklarer hvordan øvelser skal gjøres.
Ha en god kveld videre.

Kristine

15 kommentarer

Siste innlegg