MØRK SJOKOLADEKAKE


God søndag dere.
Håper helgen har vært bra!
Med dårlig vær, passer det perfekt å trekke inn på kjøkkenet og bake.
Resultatet i dag, ble denne nydelige sjokoladekaken med mørk sjokoladesmak og en deilig karamellglasur.
Mmm…
Håper det faller i smak.

Mørk sjokoladekake med karamellglasur

Kake
2 egg
2 eggehviter
1 ts vaniljepulver
60 g sukrin
0,5 dl melk
100 g eplemos, kan erstattes med kesam
60 g kokosmel
40 g kakaopulver
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
50 g puffet kamutt eller puffet ris / havre, kan sløyfes

Glasur
10 dråper stevia karamell
50 g mocca-protein
3 ss yacon sirup
1/2 ts salt
3 -5 ss melk

Start med kaken.
Bland sammen egg, eggehvite, vaniljepulver, sukrin, melk og eplemos.
Bland sammen kokosmel, kakaopulver, bakepulver og salt.
Rør så det tørre inn i det våte. Rør til slutt inn puffet kamutt.
Ha røren i en form, jeg brukte en rund form med 22 cm i diameter.
Stek på 175 grader i 40 minutter.
Avkjøl kaken på ris.

Bland sammen yaconsirup, salt og stevia.
Rør så inn mocca-protein.
Tilsett melk, litt om gangen, til en glasur.
Smør glasuren på kaken.


Masse deilig sjokoladesmak og en kremet karamellglasur.
Så utrolig godt.
Jeg vil ha mer!


Ha en riktig fin søndagskveld.
I morgen er det mandag :grin:

Kristine

15 kommentarer

Siste innlegg